Akdeniz diyeti Akdeniz bölgesi ülkelerinde sıklıkla uygulanan bir beslenme modelidir. Kırmızı et ve işlenmiş gıdaları haftada 3 defadan az; yoğun balık eti tüketimini içeri.

Sebze, meyve kurubaklagillerden zengin beslenme içerir. Akdeniz diyetine uygun beslenmede öğünlerin lif içeriği yüksektir bu nedenle kabızlık problemi yaşanmaz. Bağırsaklarda iyi bakteriler için uygun ortam oluşturur ve diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıklarına karşı korur. Sürdürülebilir bir beslenme modeli olan Akdeniz diyetinde gelecek nesillerin besin güvencesi sağlanmış olur. Batı tip beslenmenin aksine kanser oluşumuna karşı koruyucudur ve doğmuş yağ oranı düşüktür. Ülkemiz zengin besin kaynakları ile Akdeniz diyet modeline oldukça uygundur. Akdeniz beslenme modeli için hergün 1-2 porsiyon süt grubu ürünleri; 2 porsiyon meyve; 2-3 porsiyon sebze tüketmeliyiz ve haftada en az 2 öğün balık tüketmeliyiz. Tatlı ve paketli gıdalar haftada birden az tüketilmeli. Bu beslenme modeli ile birçok kronik hastalıktan korunmanız mümkün. Beslenmeniz sağlığınıza, sağlığınız mutluluğunuza neden olsun.