Aralıklı oruç tipi beslenmenin yağ yakımı üzerine faydaları zaten bilinmekte ancak etkileri bununla sınırlı değil. Aralıklı oruç organları tip 2 diyabet, kalp hastalığı, yaşa bağlı nörodejeneratif bozukluklar, hatta inflamatuar bağırsak hastalığı ve birçok kanser gibi kronik hastalıklara karşı koruyabilmektedir.

HERKES İÇİN UYGUN MU?

Bazı insanlar kilo kontrolü için oruç tutmayı dener, bu yöntemi hassas bağırsak sendromu, yüksek kolesterol veya artrit gibi kronik durumları tedavi etmek için kullanır. Ancak aralıklı oruç herkes için değildir. Bazı insanlar aralıklı oruç ile beslenmekten kaçınmalıdır: 18 yaşın altındaki çocuklar ve gençler, Hamile veya emziren kadınlar İnsülin alan tip 1 diyabetli insanlar, Yeme bozukluğu öyküsü olanlar. Aralıklı orucun farklı insanlar üzerinde farklı etkileri olabileceğini unutmayın. Aralıklı oruç tipi beslenme diyetisyen kontrolünde olmalıdır. Aralıklı oruca başladıktan

sonra olağandışı endişe, baş ağrısı, mide bulantısı veya başka semptomlar yaşamaya başlarsanız mutlaka bir sağlık merkezine başvurun.