Bir antioksidan olarak likopen, yağların ve ilgili ürünlerin oto-oksidasyonunu önlediği için önem kazanmıştır.
Domates, büyük bir likopen kaynağı olan önemli bir tarım ürünüdür. Birçok vitamin ve mineral, lif ve karbonhidrat içerir ve sağlık üzerinde çeşitli olumlu etkilerle ilişkilidir. Domateslerin antioksidan potansiyeli büyük ölçüde likopen bileşikleri ile açıklanmaktadır. Diyet, dünyada en önemli ölüm nedeni olarak gösterilen kalp hastalıkları için önemli bir risk faktörüdür. Diyetle alınan likopenin aterosklerozun birçok aşamasında olumlu etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Likopen serum lipid seviyelerini (kolesterol), inflamasyonu ve kan basıncını (tansiyon) düşürür. Ayrıca likopen iyi bir antioksidan kaynağıdır. Gıdaların besin değerini de artırabilen bu doğal antioksidanlar gıda muhafazasında da kullanılabilmektedir.