Değerli okuyucularım, ne demiştik: ŞOK Gazetesi olarak halkın sırtından kazanç sağlayan fırsatçıları, kent suçlarına bulaşan yağmacıları ve haksız servet peşinde koşanları ifşa etmekten asla geri durmayıp gerçekleri tüm çıplaklığıyla sizlere anlatacağımızın altını çizmiştik.

Yeni okul döneminde özel okullar, veliler için deyim yerindeyse adeta bir yangın yerine dönüşmüş durumda. Eğitim, bir çocuğun en temel hakkı olması gerekirken, ne yazık ki bu okullar, velilerin sırtından haksız kazanç elde etme hırsı içerisine düşerek, velilere maddi baskı kurup adaletsizlik yapmaya devam ediyor. Buradan bahsi geçen bu kolejlerden bahsetmeye kalksam belki de sayfalar yetmez.

Birazdan bu örneklerden bir tanesini sizlerle paylaşacağım. Bin lira bile tutmayacak bir kitap setini kaç paraya sattıklarını anlatacağım. Bu paylaşımımı gören yurttaşlar hayretler içerisinde kalabilir. Tabii ki bahse konu olan okulun mağdurları hariç. Onlar bu vurguna çoktan alışmış durumdalar.

İstisnai bazı özel okullar dışında ne yazık ki birçok özel okul denetimsizlik ve kuralsızlıktan aldıkları cesaretle vicdansız politikalarını sürdürüp velileri yolunacak kaz olarak görmekteler.

Birçok veli, çocuklarının eğitimi için her türlü fedakarlığı yaparken, bazı özel okulların gelişi güzel uyguladığı astronomik ücretler karşısında çaresiz kalıyor. İşin daha acı tarafı ise velilerin, karşılaştıkları bu haksızlıkları bildirmek için başvurduğu kurum ve kuruluşlardan gördüğü tepkisizlik. "Siz merak etmeyin, gereken yapılacak" gibi yüzeysel ve geçiştirici yanıtlar, velilerin sorunlarına çözüm getirmediği gibi, öfkelerini daha da artırıyor. Hiçbir denetim yapılmadıkça sabırlar gittikçe tükeniyor.

Bugün size somut bir örnek üzerinden bu özel okullardan birini ifşa ederek nasıl fırsatçılık yaptığını, velilerin cebinden nasıl haksız kazanç sağladığını ve nasıl bir sömürü düzeni kurduğunu anlatacağım. 

Bir öğrencisinin velisine kestiği faturayı göreceksiniz. Bu oluşumların öğrencilere verdiği eğitimden çok, velilerin cebinin içini önemsediğini ve nasıl sömürdüğünü tüm çıplaklığıyla göreceksiniz. 

FATURA EKLENECEK

Faturada da göründüğü gibi Bahçeşehir Koleji’nden bir öğrenci velisine yayınevi ve kaynağı belli olmayan bir “Almanca seti”, 39 bin 555 liraya satılıyor. Bu tarz Almanca veyahut herhangi bir başka bir dildeki setlerin tavan fiyatları piyasada bin lirayı geçmiyor. El insaf.

Veliler, çocuklarının geleceği için bu fedakarlıkları yaparken, karşılaştıkları bu vicdansızlık karşısında ne yapacaklarını bilemez haldeler. Zaten artan son dönemdeki hayat pahalılığı ve ekonomik zorluklarla boğuşan aileler, bir de bu özel okulların fırsatçılığı karşısında adeta nefes alamaz hale gelmiş durumda. 

Bu yazımda sadece bir örneği dile getirdim ama biliyorum ki pek çok veli aynı dertten muzdarip. Çocuklarının iyi bir eğitim almasını isteyen aileler, fırsatçı özel okulların elinde çaresiz bir şekilde kıvranıyorlar. Biz ŞOK Gazetesi olarak bu tarz haksızlıklara karşı mücadelemizi sürdürmeye ve gerçekleri ifşa etmeye devam edeceğiz. Bunun gibi durumlarda sesiniz olmamız için bize ulaşmaya devam edin.