Borç içinde yüzen, işçilerine maaş ödemeyen Beşiktaş Belediyesi; ilçede bu tür etkinlikler için çok sayıda mekân varken Şile’de 3 günlük bir çalıştay düzenledi. “Dostlar alışverişte görsün” CHP Beşiktaş İlçe Örgütü’ne 3 günlük içkili tatil imkânı sunuldu. Ne karşılığında mı? Başkan Akpolat ve çevresindeki 5 kişinin yaptıklarını görmezden gelme karşılığında…

Beşiktaş Belediyesi, yıllardır işçilerin maaşlarını geç ödemesiyle gündeme geliyor. İşçilerin maaşları bazen geç yatıyor; hatta bir sonraki aya sarkıyor. Buna rağmen Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve bürokratları lüks harcamalarından vazgeçmiyor.

İşçilerin maaşlarını her ay geç yatıran Beşiktaş Belediyesi, Şile’de düzenlediği bir çalıştay için 1 milyona yakın para harcadı. "Beşiktaş Belediyesi Vizyon Çalıştayı" adlı etkinliğe belediye başkanı, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe yönetimi, gençlik kolları başkanı, kadın kolları başkanı ve mahalle temsilcileri katıldı.

Amaç yandaşa para kazandırmak

Toplamda 120 kişinin yer alacağı bu organizasyonun otel, yeme-içme gibi giderleri 1 milyon liranın üzerinde bir meblağa mal oldu. Oysa Beşiktaş’ta bu tür etkinliklerin düzenlenebileceği MKM Kültür Merkezi, Akatlar Kültür Merkezi gibi mekânlar mevcut. Böyle bir etkinlik için dışarıda para harcamak, maaş ödemekte zorlanan bir belediye için ciddi bir masraf olsa da başkan ve bürokratları bu israftan kaçınmadı. Aslında mesele oldukça basit: Birilerine para kazandırmak…

Oysa yandaşlarına para kazandırmak için çırpınan bir başkanın yönettiği belediyenin mali durumu hiç de parlak değil. Belediyenin Etiler Hastanesi, Çilekli Benzin İstasyonu gibi değerli mal varlıkları haraç mezat gizlice satıldı.

5’li çete mi demiştiniz?

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 yılındaki genel seçimler öncesi sık sık adından bahsettiği 5’li çete benzeri bir yapı, Beşiktaş Belediyesi’ni ele geçirmiş durumda. Rıza Akpolat ve en yakınındaki 5 kişi; yani Ali Rıza Yılmaz, Alican Abacı, Ozan İş, Esra Yenidünya ve Alican Şen, belediyenin tüm varlıklarını haraç mezat satarken CHP Beşiktaş İlçe Örgütü’ne de sus payı olarak Şile’de 3 günlük içkili otel konaklaması sunulmuş. Anlayacağınız, aslan payını başkan ve çevresindeki 5 kişi yerken örgüte de içkili eğlence…

Halk, ardı ardına gelen zamlardan sonra tekel bayilerinin önünden geçmeye cesaret edemezken içkili eğlencelerde para su gibi akıyor. O birkaç günlük keyif, işçilerin ödenmeyen maaşlarını, haraç mezat satılan kamu varlıklarını unutturuyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve çevresindeki 5’li ekip pastanın en büyük dilimini afiyetle götürürken CHP ilçe örgütü de lüks otellerdeki partilerde “oh ne güzel!” diyerek keyif çatıyor.

Beşiktaş halkını nasıl uyutacaksınız?

Rıza Akpolat’ın, bu aralar CHP kulislerinde sık sık adı anılan Erdoğan Toprak’ın manevi oğlu olması elbette tesadüf değil. Şaşıranlar, ikilinin yan yana çekilmiş fotoğraflarına bir göz atmalı… Vizyonmuş, çalıştaymış... Sanki uzaya roket fırlatıyoruz da Çilekli Benzin İstasyonu'na gidiyoruz! Etiler Hastanesi mi? O da bir sonraki durağımız herhalde, check-up yaptırıp devam ederiz. Meclis üyeleriyle ilçe yöneticilerini belki bir şekilde uyutursun, ama Beşiktaş halkını ne yapacaksın? Erdoğan Toprak'ın manevi oğluymuşsun, maşallah! Belki bir gün maneviyatla çözersin bu işleri, biz de oturur seni alkışlarız... Hem de büyük bir şaşkınlıkla!