İran'da veya İran yanlısı olanlar son 14 yılda 10dan fazla üst düzey yetkili suikastlar sonucunda hayatını kaybetti.

İran, 2010'da başlayan ve nükleer bilim insanları ile balistik füze programının başındaki isimlerin de hedef alındığı suikast ve sabotajlarda 7 üst düzey görevlisini kaybetti.

Şia'nın otorite anlayışının temelinde Hz. Ali ve soyunun Hz. Peygamber'den sonra Allah tarafından imamete/devlet başkanlığına getirildiği inancı yatmaktadır. Bu anlayışın sonucu olarak imamları, bir nevi kutsallaştırmışlar, peygamberlere has bir özellik olan “günahsızlık”la nitelendiriliyor .daha sonra öldürtüyorlar. Hangi şuurla ,yorum bile yapamayız!

Arap Baharı süreci, bir dizi Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinde önemli değişimleri beraberinde getirdi. Bazı ülkelerde ise bu süreçle birlikte başlayan iç kargaşa ve çatışmalar halen devam ediyor. Liderler ya öldürülüyoy ya da düşürülüyor.

Gelişmelere bakılırsa Birinci Dünya Savaşı'nda İngiltere ve Fransa tarafından çizilen Orta Doğu haritası bozuluyor gibi görünüyor.

Türkiye dik duruş sergiliyor

Buna devam etmeli Filistin’e ve Ortadoğu ya huzur gelmeden dünyaya barışın gelmesi mümkün değildir. Türkiye Filistinlilere yönelik insanlık dışı muameleye ve Kudüs’e Gazze ye yönelik tehditlere karşı dik bir duruşun sonunda sınırları bile genişletebilir. Şuurlu olmak kaydıyla!