Sürdürülebilirlik dünyada çok konuşulan ve pek çok sektörde çalışmalar yürütülen bir kavramdır. Sürdürülebilirlik yatırım artık sadece bizler için değil, gelecek nesiller için de önemli Gayrimenkul de sadece binaları hızlıca inşa edip satmakla sınırlı değildir.

Gayrimenkul alırken sadece kazandıracağı değerleri ve kâr marjlarını değil, çevresel etkilerini, uzun vadeli sürdürülebilirliğini de hesaba katmak gerekir. Çevre dostu olarak yatırımcılar geleceğimizin inşasını beton ve çelikten ayrıştırarak daha yeşil, daha insan odaklı ve daha sürdürülebilir bir dünya inşa etme düşüncesinde olmalı.

Sürdürülebilirlik daimi olmasi için kaynakların sömürülmemesi yatırımların yönü, teknolojik gelişmenin yönlendirilmesi ve kurumsal değişimin uyum içinde olduğu insan ihtiyaçlarını ve isteklerini karşılayabilme yönünde pozitif düşünmeyle sağlanır.

Kapitalizmin küresel bir şekilde her yerde baş göstermesi ve sadece tüket, üretme anlayışı gelince, dönüp dünyaya insanlığın son haline bir daha bakmamız gerekiyor sanırım!

İnsanlar sürdürülebilir yaşam için çevreye azami saygılı olmalı, azami tasarruf (para su enerji vs), Evde yemek pişirme (hazır gıdalardan uzak durmak)gibi kimyasal deterjanı asgariye indirmek, Plastik poşet eşya ve diğer mamülleri geri dönüşüme kazandırmak, dışarıda ateş yakmayı, tavuk ve koyun keçi beslemeyi, yoğurt yapmayı öğrenmelidir.