Sezonun ilk resmi karşılaşmasında Lugano’yu yenerek Fenerbahçe tarihine galibiyetle başladı Jose Mourinho.

Oyunun ilk 25 dakikasındaki oyun taraftarın hoşuna gitmese de Fenerbahçe sahaya iyi yerleşiyor. Takım olarak topun arkasında kalıyor. 

Hull City maçındaki oyunun bir benzerini izledik bu akşam. Tabi Lugano daha hazır ve daha iyi takım. Buna rağmen şok golle geri düşmesine rağmen maçı 4-3 kazanmayı bildi Fenerbahçe.

Sezonun başı, kamp henüz bitmişken sosyal medyada yapılan eleştiri ve homurdanmalara şimdiden dur demek şart.

25 dakika sonrası oyunu ele almaya çalışan Fenerbahçe sonucu zorlanmadan lehine çevirdi. Szymanski’nin presi ve Dzeko’nun oyununu izlemişsinizdir. Onlara Tadic ve Osayi eşlik etti.

Tadic sağ sol farketmiyor her noktadan asistini yapıyor. Kilidi yine kendisine yapılan penaltı ile açtı. Çok büyük usta, çok büyük karakter.

Fred Rodrigues’in son 2 maçtır temposuz ve çok pas hatasıyla başladığını eklemeliyim. Takım form buldukça üretkenlik artacak hatalar azalacaktır.

En Nesyri, İrfan, Ferdi, İsmail, Maximin, Oğuz Aydın, 

alınması planlanan 6 numara takıma katıldığında bambaşka bir Fenerbahçe izleyeceğiz.

Yenen 3 golden 2 tanesi bireysel hataların sonucu. Djiku ve Çağlar hemen hemen her topa ilk müdehaleyi yapıp rakibi bozdu.

Krunic’e olan eleştirileri anlayışla karşılıyorum fakat oyuncu maçın 20. dakikasından sonra çok önemli müdehaleler yaptı, ha keza gönderilmesi gündemde olan Ryan Kent günün çalışkanlarındandı.

Turun kapısı aralandı ve Kadıköy’deki maçtan sonra Lille mücadelesine 10 günlük bir süre var. Bu sürede daha da hazır hale geleceğine inanıyorum Fenerbahçe’nin.

Bu inancımın neden maç içinde oyun planındaki gözle görülür değişiklikler ve Mourinho’nun hırsı ile açıklanabilir.

Maçın Üçlüsü

Tadic - Dzeko - Szymanki