Şuurlu her müslümanın sahip çıkması gereken bir kale!

İsmail ağa cemaati ve önderi Mahmut Efendi hazretleri, İslam-ı peygamberden tevarüs ettiği şekilde, kılına zarar gelmeyecek şekilde, bid’atlerden arındırılmış şekilde yaşamış, Sünnet-i seniye’ye temessük etmekten asla taviz vermemiştir.  


Efendi Hazretlerinin bir sünneti terkettiğini gören olmamıştır.
İslam’ın temel yapıları olan, Kuran, Sünnet, icma ve kıyasa hassasiyetle bağlı yaşadı.
Dünya islam alimleri başkanı Yusuf el Karadavî, İsmailağa önderi Efendi Hazretlerine bir heyet gönderir, bu heyet normal bir ziyaretçi gibi gelir. 


Uzun konuşmalardan sonra heyetten biri efendiye der ki, sende bütün sünneti seniyyeleri gördük, ama bir sünneti göremedik.


EFENDİ Hazretleri nedir o deyince, RESULULLAH EFENDİMİZİN CÜBBESİ YAMALIYDI SİZDE BU YOK DEYİNCE, EFENDİ CÜBBESİNİ AÇAR VE YAMALARI GÖSTERİR. 


O zaman heyet bir raporla bunu islam alimleri birliğine gönderir. Neticede İsmail ağa ve önderi ehli sünnetin kalesi olarak ilan edilir. Peygamber ve Ashab’ın şiarı olan, Çarşaf, sakal, şalvar, cübbe ismailağada olmazsa olmazlardandır.

Bu hassasiyet dünyada hiç bir cemaatte yoktur. Atılan iç dış, sayısız iftiraların hiç bir gerçekliği söz konusu değildir.
Kadın erkek ilişkilerinde İslam’ın ön gördüğü mahrem, nâ-mahrem ilişkilerine titizlikle uyulmuş, İslamî çerçevede kadın hakları  ve kadına saygı sonsuza dek korunmuştur. 

Mal mülk şatafat hiç olmamıştır.Sayısız hocalar çıkar konuşur, şu olur bu olur, çok yorumlar olur, seçilir seçilmez, konuşur konuşmaz vs vs …
Ağaçın gövdesi İsmail ağadır, son önderi Mahmut efendi hazretleridir.
Gerisi ağaçın dalları, yaprakları gibi kesilir dökülür kurur..
Eğer Müslümansak sahip çıkmak boynumuzun borcudur.
Sahip çıkamasak da, dua edelim.
Çünkü, Peygamber, ashabtan tevarüs eden, tarihte Türklerin sımsıkı yapıştığı ehli sünnet zihniyetinin son kalesidir.
Türkiyede ehl-i sünnet yok olursa devlette, millette onunla beraber çöker, bin yıllık ehl-i sünnet geleneğimiz bunu göstermektedir.