Ülkemize bu gururu yaşatan takımımıza Mert’lerinden Arda’sına, Ferdi’sinden Merih’ine, Orkun’undan Kenan’ına ve Barış’ına sonsuz teşekkürler.

Mart ayında Viyana’da 6 golle bizi üzen Avusturya’lıları eleyip çeyrek finale çıkmamız hesabı kesme isteğimizin büyüklüğünü gösterdi. Yeminler yerine getirildi.

Maça Avrupa Şampiyonası tarihinin en erken golü ile başladık. 57.saniyede geldi gol. İki golümüzde Arda Merih imzası var.

5’li savunmayı hücuma çıktığımız  anlarda 3’lüye çeviren Ferdi ve Mert rakibi de bayağı bozdu.Şok gol bizi güvene alıp Avusturya’lıları ve oyun planlarını bozdu.

Ferdi Kadıoğlu sahada basmadık yer bırakmadı. Hem ofans hem de defansta bir sağda bir solda müthiş işler yaptı genç yetenek. Bir ara sağ açıktan orta yapıyordu genç sol bekimiz.

Orta alanda Orkun Kökçü enfes oynadı, başta gördüğü sarı kart bizi diken üstü oynatsada her topa basan, her yede olan bir oyunla milli kariyerinin en iyilerinden birini yaşattı hepimize.

Tabiki en büyük pay ise Merih Demiral’da. Savunmada her topu karşıladı ve 2 duran top golünün sahibiydi. Kendini bulup savunmayıda ele alarak 2 maçtır geminin kaptanı Merih oldu.

Merih tek başına bizi çeyrek finale taşıdı dersem Mert Günok’un 90+4’teki kurtarışına haksızlık etmiş olurum. Mert öyle bir top çıkardıki, Türk futbol tarihinin en kritik kurtarışlarındandı bu kurtarış.

Maçta ekstra performasn gösteren Mert Müldür ve Kaan Ayhan’ı da gösterdikleri mücadeleci oyun ve çaba için tebrik ederim.El ele, çalışarak ve taktiksel ya da dizliş hatalarına rağmen çeyrek finale çıkmayı başardık.

Allah hepinizden razı olsun, güç kuvvet versin.

PEKİ MONTELLA MAÇI NEDEN İZLEDİ?

Kazanırken eleştirimide belirteyim. Türk milli takımı kendinden üstün olmayan Avusturya takımına 90 dakika mahküm oynamaz. Gürcistan, Portekiz, Çekya ve şimdi Avusturya.. tüm maçlarda topu rakibe verip 4-6-0 dizilişi ile zor anlar yaşadık.

Montella’nın sağa hapsettiği Arda eleştiriler sonrası merkezd geçti Gürcistan maçı sonrası. Barış Alper’in de kenara geçmesi yine eleştirilerin doğru algılanması ve tabiki kendi gördüklerini düzeltmesi ile oldu. Fakat topu ileride tutamayan milli takımın bu kadar baskı yerken oyuna forvet atmayışı, topu ileride soğutamayışı 4 maçtır sürüyor.

Çekya maçında içeri atılan Cenk Tosun’un kattıklarını ve golünü gördük. Bu inat neden diye sormak gerekiyor. Kazanan haklıdır fakat gördüğümüzü yazmakta haktır.

Mert Günok topu çıkarmasa aynı baskı ile 30 dakika daha sürdürebilirmiydik kestiremiyorum. 90 dk boyunca Barış Alper' in  pozisyonu hariç üretimimiz yok. Bu hastalığı çözmek Montella ve ekibine düşüyor.  Kazandık Montella dahil tüm takımı kutlarım. Ama bu dileklerim Hamit ve TFF’yi kapsamıyor. Şimdi Berlin’de Hollanda’lıları kanallarına gönderip finale koşmaya çabalayacağız. Şansımız bu akşamki gibi bol olsun.

Artık maç maç gidiyoruz ve üzerine koya koya giden bir Türkiye ile favori olan Hollanda’yı da geçelim inşallah.

Bir Yunanistan şampiyonluğu hikayesinide biz yazabiliriz

Türk önde Türk ileri..

Maçın Üçlüsü

Mert Günok - Merih Demiral - Ferdi Kadıoğlu