Son 6 ayda, işimi ve sağlığımı iyileştiren basit bir strateji denedim. Bu tek temel fikri kullanarak, inanılmaz dozda irade veya kayda değer motivasyon olmadan her hafta hedeflerimde tutarlı ilerleme kaydettim.

Bugün, sağlığınızı ve işinizi iyileştirmek için bu stratejiyi nasıl kullandığımı ve bunu kendi yaşamınıza nasıl uygulayabileceğinizi paylaşmak istiyorum.

Tipik bir insan gibiyseniz, hayatınızda hayalleriniz ve hedefleriniz vardır. Aslında, muhtemelen başarmak isteyeceğiniz irili ufaklı pek çok şey vardır. Bu harika, ancak iş hedef belirlemeye geldiğinde sıklıkla yaptığımız yaygın bir hata var. (Bu hatayı birçok kez kendim yaptığımı biliyorum.)

Sorun şu ki: bir son tarih belirledik, ancak bir program yapmadık. 8laşmak istediğimiz nihai hedefe ve bunu yapmak istediğimiz son tarihe odaklanıyoruz. Bununla ilgili sorun şu ki, başlangıçta belirlediğimiz keyfi zaman çizelgesine sihirli bir şekilde ulaşmazsak, o zaman başarısız gibi hissederiz başlangıçta olduğumuzdan daha iyi durumda olsak bile.

Sonuç olarak, ne yazık ki, başlangıçtaki son teslim tarihine kadar hedefimize ulaşamazsak genellikle pes ederiz. Bu fikirden daha önce defalarca bahsetmiştim.

Örneğin, performans hedeflerini kimliğinizin önüne koyma hatasına düştüğünüzde veya günlük yaşam tarzı seçimleri yerine yaşamı değiştiren dönüşümleri tercih ettiğinizde.

İşte iyi haber: daha iyi bir yol var ve çok basit. Tecrübelerime göre, hedeflerinize ulaşmanın daha iyi bir yolu, yerine getirmek için bir son tarih yerine işlemek için bir program belirlemektir.

Belirli bir hedefi başarmak için kendinize bir son tarih vermek (ve bunu başaramazsanız başarısız gibi hissetmek) yerine, sizin için önemli olan bir hedef seçmeli ve ardından tutarlı bir şekilde ona doğru çalışmak için bir program belirlemelisiniz.

Bu büyük bir değişim gibi gelmeyebilir, ama öyle.

Hedeflerinize Nasıl ulaşabilirsiniz? doğu zaman, sadece fikirlerini paylaşan biri değil, fikirlerimin uygulayıcısı olmaya çalışırım, bu yüzden bu stratejiyi kendi hayatımdan iki gerçek örnek kullanarak açıklamama izin verin. Performansa Değil uygulamaya Odaklanın.

Kendimiz için belirlediğimiz çoğu hedeften ne kadar farklı olduğunu görüyor musunuz?

Her iki durumda da (yazma ve egzersiz), performansım için bir son tarih belirleyerek değil, bir programa bağlı kalarak hedeflerime doğru tutarlı bir ilerleme kaydettim. hretken ve başarılı insanlar, kendileri için önemli olan şeyleri tutarlı bir şekilde uygularlar.

En iyi halterciler her hafta aynı saatte spor salonundadır. En iyi yazarlar her gün klavyenin başına oturuyor. Aynı ilke en iyi liderler, ebeveynler, yöneticiler, müzisyenler ve doktorlar için de geçerlidir.

Vücudunuzun ne zaman yeni bir kişisel rekor kırmak istediğini tahmin edemezsiniz, ancak program, isteseniz de istemeseniz de spor salonunda olduğunuzdan emin olabilir. Belirli bir seviyede performans sergilemek değil, zanaatı uygulamakla ilgilidir. İşleri tutarlı bir şekilde başaran türden biri olmak istiyorsanız, kendinize yarışacağınız bir son tarih değil, takip edeceğiniz bir program verin.