Çok fazla insan temel konularda uzmanlaşmadan önce ayrıntılar üzerinde zaman harcıyor. Spor salonunun dışında da aynı şeyi söyleyebilirim.

Herkes aynı temel bedene ve ihtiyaçlara sahiptir ve zamanın en az %80'inde temelleri, temelleri eğitme cesaretine sahip olmalıyız. Elbette, ara sıra biraz baharat ekleyin, ancak temellere odaklanın. Temel bilgilere bağlı kalmak ve temel ilkelerde uzmanlaşmak zor olabilir. Ve anlıyorum. Can sıkıntısına aşık olmak ve temellere odaklanmak için birçok kez mücadele ettim.

Örneğin bir girişimci olarak günlerimi detaylar üzerinde çalışarak geçirmek benim için çok kolay. Web sitemin tasarımında küçük bir değişiklik yapmalı mıyım? Bu 50 e-postayı yanıtlamalı mıyım? Ücretlerde fazladan yüzde 2 tasarruf edebilmek için ödeme işlemcimi değiştirmeli miyim?

Bütün bunların bir yeri var ama orası yapılacaklar listemin başında olmamalı. Bunun yerine, zamanımı temellere odaklanmak için harcamak daha iyi olurdu. Örneğin, her hafta gerçekten iyi iki makale yazmak. İnsanlar uç vakaları tartışarak çok fazla zaman harcıyorlar. Son vakalar, ne olursa olsunlar, olabilirlikler, küçük ayrıntılardır- yüzde 2'lik bir fark yaratabilecek, ancak çoğunlukla sizi farkın yüzde 80'ini oluşturacak gerçek işten uzaklaştıran şeyler.

Yeni bir diyet düşünüyorsanız, ancak perşembe geceleri arkadaşlarınızla dışarı çıktığınızda buna bağlı kalamayacağınızdan endişe ediyorsanız, o zaman uç bir durum için endişeleniyorsunuz demektir. Perşembe gecesi seni ne yapacak ne de kıracak. Önemli olan haftanın diğer 20 öğününde yaptığınız iştir.

Bir iş kuruyorsanız ve ilk ödeme yapan müşterinizi bulmanızı geciktirebilecek kartvizitler veya nakliye yöntemleri veya binlerce başka şey üzerinde tartışıyorsanız, o zaman uç durumlarda takılıp kalırsınız. Daha sonra optimize edebilirsiniz. Bu arada, bu kararı geciktirmek tam olarak sıfır dolar getiriyor.

"Tüm ördeklerinizi arka arkaya toplamaya" çalışıyorsanız veya "bunu yapmanın doğru yolunu" bulmaya çalışıyorsanız, muhtemelen zor kararlardan kaçınmak için kendinize bir bahane veriyorsunuz. Araştırma, yalnızca bir erteleme biçimi haline gelene kadar yararlıdır. Çoğu durumda, araştırmaktansa yaparak daha iyi cevaplar keşfedeceksiniz. (Hareket halinde olmakla harekete geçmek arasında fark vardır.)

Herhangi bir çabadaki en büyük beceri, işi yapmaktır. Ve bu nedenle, çoğu insanın daha fazla zamana, daha fazla paraya veya daha iyi stratejilere ihtiyacı yoktur. Sadece gerçek işi yapmaları ve temel konularda uzmanlaşmaları gerekiyor.

Çoğu insan temel konulardan kaçınır çünkü onlarda büyük olmaya cesaretleri yoktur. Gereksiz olan her şeyi ortadan kaldırdığınızda arkasına saklanacak hiçbir detay kalmıyor. Size sadece temel bilgiler ve bunlara hakim olup olmamanız kaldı. İnsanlara "yeni bir strateji üzerinde çalıştığınızı" veya "daha fazla araştırma yaptığınızı" söylemek daha kolaydır. "Temel konulara odaklanıyorum ama henüz fazla ilerleme kaydetmedim" demek zor.

Basitleştirme ve temellerde en iyi olma cesaretiniz var mı? Farkın son %10'unu oluşturan detaylar için zaman kaybetmeyi bırakın. Düzgün bir baskı yapamıyorsanız, yanal bir yükseltme ne işe yarar? İlk ödeme yapan müşterinizi bulamadıysanız, süslü bir işletme logosunun ne faydası var? Her gün pratik yapma alışkanlığı kazanmadıysanız, daha iyi bir gitarın ne faydası var? Temeller olmadan, ayrıntılar işe yaramaz.