Selda Şanlı

Tüm Makaleleri

Selda Şanlı

TUTARLILIK BAŞARIYI GETİRİR Mİ?

Ustalığın tutarlılık gerektirdiğini sık sık yazıyorum. Bu, tekrarlarınızı artırmak , ortalama hızınızı artırmak ve can sıkıntısına aşık olmak gibi fikirleri içerir . Bu fikirler kritiktir, ancak Helsi...

NASIL DAHA ÜRETKEN OLUNUR

Eisenhower hayal edebileceğiniz en üretken hayatlardan birini yaşadı. Amerika Birleşik Devletleri'nin 34. Başkanıydı ve 1953'ten 1961'e kadar iki dönem görev yaptı. Görevde bulunduğu süre boyunca, Ame...

HEDEFLERİNİZE ULAŞIN

Son 6 ayda, işimi ve sağlığımı iyileştiren basit bir strateji denedim. Bu tek temel fikri kullanarak, inanılmaz dozda irade veya kayda değer motivasyon olmadan her hafta hedeflerimde tutarlı ilerleme...

Okumak geçmişi değiştirir

Daha fazla kitap okumanın pek çok faydası var ama belki de benim favorim şudur: İyi bir kitap, geçmiş deneyimlerinizi yorumlamanız için size yeni bir yol verebilir.

80/20 KURALI

Audrey Hepburn 1950'lerde şöhrete yükselen, döneminin en büyük aktrislerinden biriydi. 1953'te Hepburn, tek bir performansla Akademi Ödülü, Altın Küre Ödülü ve BAFTA Ödülü kazanan ilk aktris oldu.

BAŞARI VE ODAKLANMA

Sanatınızda elit olmak ne kadar sürer ve hedeflerinde ustalaşan insanlar, geri kalanımızdan farklı olarak ne yapıyor?

MUTSUZ OLMAK ZORUNDASIN

Çoğumuz, bir noktada, belirli bir hedefe ulaştığımızda mutlu olacağımızı düşünürüz. Mutlu olacağım sonra... üniversiteden mezun olmak, bir milyon dolar kazanmak, evlenmek, bir işe girmek ve benzeri.

KÜÇÜK İYİLEŞTİRMELER BÜYÜK SONUÇLAR

British Cycling'in kaderi 2003 yılında değişti. O zamanlar, Büyük Britanya'daki profesyonel bisikletçiler yaklaşık yüz yıllık sıradanlığa katlanmıştı.

Ayrıntılarda Zaman Kaybetmeyin

Çok fazla insan temel konularda uzmanlaşmadan önce ayrıntılar üzerinde zaman harcıyor. Spor salonunun dışında da aynı şeyi söyleyebilirim.

NASIL DAHA FAZLA OKUNUR

20. yüzyılın en büyük yatırımcısı olarak anılan Warren Buffett, Columbia Üniversitesi'nden 165 iri gözlü öğrencinin önünde duruyordu.