Beşiktaş ile yaptığımız yorumlarda hocaları hep ortasahayı zayıf tutmakla eleştirdik bugüne kadar. Ne zaman ki üçlü ortasaha ile oynandı hep iyi sonuçlar geldi.

Trabzon maçına geçmeden Fenerbahçe maçında Serdar Topraktepe’ye çok sert eleştirilerimiz oldu. Maç hem iki ortasaha ile çıkıp hem de 19. Dakikada Musrati kımızı kart gördükten sonra ortasahaya hamle yapmayıp tek ortasaha ile devam edip ortasahayı Fenerbahçe’ye bıraktı. Zaten maç orada bitti. Gelelim Trabzon maçında kupayı getiren hamlelere. Bu maçta herkes Muci’li bir ortasaha beklerken Serdar Topraktepe yapması gereken üçlü ortasaha ile çıkarak ortasahayı maç boyu domine etti Musrati, Gedson ve Salih’le. Üstelik Ghezzal gibi ortasaha yönlü ve oyun kurucu rolünü de iyi yapan bir oyuncuyu da üçlü ortasahanın kanatlarına monte ederek topun ve oyunun kontrolünü sürekli elinde tuttu. Muçi’yi de ortasaha yerine kenarda oynatarak hem ortasahayı dinamik tuttu hem de öndeki oyuncuların daha çok topla buluşmasını sağladı ortasaha baskısını doğru kullanarak.

Buna karşın Abdullah Avcı ortasaha konusunda inanılmaz hatalar yaptı maç boyunca. Avcı elinde Mendy gibi büyük bir ortasaha karakterini stoper oynatarak en büyük hatayı yaptı. Ligin ilk yarısında oynanan maçta ortasahadaki iki yönlü oyunuyla 3-0’lık galibiyetin mimarı olan Mendy gibi bir oyuncuyu stoper oynatırsanız hem ortasahada rakibinize baskı kuramazsınız hem de topsuz oyunda rakibinize Berat ve Umut’la cevap veremezsiniz. Mendy de savunmada oynayınca Trabzonspor’un birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki mesafeleri de 50-60 metreyi buldu. Bu da Onuachu’nun ileri uçta topla buluşamamasına neden oldu. Golde de Onuachi kendi yarattığı pozisyonu gole çevirerek yardım almadan işini yaptı. Hal böyle olunca Beşiktaş 1-0 yenik durum düştüğü maçta oyunun her iki yönünü de doğru oynayarak doğru bir oyun planıyla 2-1 öne geçti.

Abdullah Avcı skor 2-1 olduktan sonra daha da büyük bir hata yaparak ortasahada ne kadar oyuncu varsa çıkararak (Berat Özdemir-Umut Güneş) hücum hattını Umut Bozok, Trezeguet ve Pepe ile adeta dörtledi. Visca ve Bardhi’den de ortasahaya destek gelmeyince Trabzonspor son bölümleri tamamen ortasahasız oynadı. Duran bir toptan 89. Dakikada Pepe ile 2-2 beraberliği bulan Trabzonspor’un neden Abdullah Avcı’nın kurbanı olduğunu söylemek için de sadece Beşiktaş’n Musrati ile attığı üçüncü golden öncesi savunma yerleşimine bakalım. Takımda ortasaha oyuncusu kalmadığı için top Musrati’ye gelmeden önce topu uzaklaştırmak isteyen Pepe’nin topu uzaklaştıramaması ve ardından gelen gol tamamen Abdullah Avcı’ya yazar.

O bölgede olması gereken bir ortasaha oyuncusu olsa en azından topun kontrolünü sağlayarak topu oyuna daha doğru sokabilirdi bu pozisyonda. Ama siz bütün ortasaha oyuncularınızı alıp takımı ortasahasız bırakırsanız bu tabloyu yaşamak zorunda kalırsınız. Beşiktaş tarafına bakarsak bence maçın oyuncusu Salih Uçan değil Musrati’dir. Libyalı ortasaha tam bir Şampiyonlar Ligi performansı ortaya koyarak hem savunma hem de hücum anlamında her türlü aksiyonun içinde oldu. Yeri geldi 6 numara yeri geldi 8 numara yeri geldi 10 numara gibi oynadı. Bu da yanndaki oyuncuların performansını yükseltti. Salih’in bir penaltı yaratıp bir de gol atması tamamen Musrati’nin ortasahada yarattığı konfordan kaynaklandı. Kısaca Musrati, Gedson ve Salih tercihi Beşiktaş’a kupayı getirmiştir.