Fransa bu akşam neredeyse Belçika’yı sürklase ederek turu geçerek çeyrek finale kaldı. Gruplar sona erdiğinde Almanya ve Türkiye ile birlikte favorilerim arasında yer alan Fransa’da Deschamps gruptaki son maçın ardından Belçika önünde de üçlü ortasaha ile oynayarak ayarlarına geri döndü.

Bugün Kante, Tchouameni ve Rabiot’tan oluşan Fransa ortasahası maç boyunca Belçika’ya göz açtırmadı adeta. Belçika’da Kevin De Bruyne’yi neredeyse bir şut dışında maç boyunca görmedik. Bu da bize Fransa’nın üçlü ortasahasının nasıl çalıştığını gösteriyor bize. Fransa’yı favoriler arasında göstermemizin bir nedeni de bu. Ayrıca Decshamps turu geçerken bir diğer ortasahası Camavinga gibi bir silahını bile kullanmadan yaptı bu işi. 
Gruplar sonrası yaptığımız bir diğer Fransa değerlendirmesinde elinde Kolo Muani gibi bir silahın olduğunu, onun da kullanılması halinde sorunları daha iyi çözebileceğini yazdık. Bu düşüncemizin dayanak noktası ise Kolo Muani’nin Dünya Kupası finalinde oyuna girdikten sonra Arjantin karşısında ortaya koyduğu muazzam oyunun yanısıra ortasaha ile hücum arasında kurduğu bağlantılar. Bugün de ikinci yarıda oyuna girerek golünü attı ve turu getirdi. İşte Deschamps bu şekilde hem üçlü ortasaha ile devam eder hem de elindeki Camavinga ve Kolo Muani gibi silahlarını kullanması halinde en güçlü aday statüsünü korumaya devam eder. Bugün özel olarak bir futbolcuyu öne çıkaracak olursak da sol bek T.Hernandez’in performansını alkışlayabiliriz. Gerçekten bugün çok özel oynadı.