Bir anne-baba ve abi tanıdım. Kanser olan küçük kızlarının yaşama tutunma mücadelesini sonuna kadar yüreklerinde taşıyan bir aile. Mutlu sonla bitmeyen hikâyenin bizlerde son ana kadar şahitleri olduk.

Emine ve Bora Aydoğan, kızları Gamze’yi kaybettikten sonra kaleme aldıkları ‘Mavi Taş’ kitabıyla tüm süreci anlatıyor.

Kitap; üç kişilik büyük bir mücadelenin yanı sıra küçük Gamze’nin rahatsızlığı sürecinde, bu mücadeleye eşlik edenlerin yazdığı ve kitabın sonunda yer alan mektuplarla evladını kaybeden ailelerin yaralarına da merhem oluyor. Bu kitabın satışından elde edilecek gelir de, hastanelerin çocuk onkolojisi bölümlerine bağışlanıyor.

İşte o meleğin annesinden kızına mektup…

“Canım Gamze’m, Cennet Çiçeği kızım, gülüşünü sevdiğim.

3 yıl doldu kızım benim için bugün ölüm yıldönümün değil. Cennette doğduğun gündür. Doğum belgeni verdiklerinde mutluluktan ağlamıştım. 

Ve o gün sanmıştım ki ben hep seninle birlikte yaşayacağım. Bugün anlıyorum ki başladığımız gibi biten bir hayat yokmuş kızım. Çünkü burası zorlu sınavların olacağı bir yer adı üstünde "Fani Dünya’ya geldik ve gideceğiz” 

Yüce yaradan abini ve seni bana hediye etti. Çok güzel bir aile olduk. Çok sevdik birbirimizi. Şimdi sen gittin diye bitti mi bizim Gamze'miz? Biz senden hep konuştuk, biz seni hep hatırladık.  Sen, bize "Benden sonra abim için yaşayın. Bana üzülmeyin, ben cennette gideceğim. Hatta ‘ sevinin’ diye nasihatler verdin. 

Şimdi benim sevgim sabrımda saklı kızım. Sana olan sevgimi sabrımla göstereceğim. Çünkü ‘Seni Sevmek’ sabretmek demektir. Şimdilik seni ziyarete gelemiyorum. Ama Allah nasip ederse yazın geleceğim O günün heyecanı var. Arabadan indiğimiz gibi direkt senin yanına koşuyoruz. Baban, abin ve ben. 

Gamze’m, biz geldik mutlu oldun mu?

Baban “Aşk minnağı kızım seni çok seviyorum. Bir kez sarılsan da kızım güzel yanaklarından bir öpsem”

Abin “Kardeşim seni çok özledim ama sen gülümsedin bize biliyorum”

Sonra da abin, anne “Size sarılabilir miyim, ben buradayım, kardeşim cennette” der ve biz sana sarılmış gibi hissederiz kızım.

Şimdi hissediyoruz ama bir gün gerçek olacak Allah'ın izniyle. Allah, bizi acı çekelim diye ayırmadı sonsuz âlemde sonsuz mutluluğa kavuşalım diye bize süre verdi. İmtihanı kazanan, sabreden nasılsa buluşacak. En güzel güne kadar hep kalbimizde kalacaksın Gamze’m. Huzur içinde nurlarda uyu Cennet Çiçeğim. Seni kavuşana kadar sevecek olan Annen, Baban, Abin.”

Nasıl güzel bir inanca sahiptin sen Gamzem. Seni sosyal medyadan tanımıştım. O yaşında tam teslimiyet yaşaman beni çok etkilemişti. Yedisinden yetmişine örnek olacak dersler verdin bize. 

Her insanın dünyaya geliş sebebi varmış. Bence, Gamze bir insanın başına ne gelirse gelsin, inancı kaybetmemeyi temsil ediyordu.

O şimdi bir melek…

Başınıza ne gelirse gelsin Sevgiyle ve inançla kalın…