Pera Film, küratörlüğünü Başka Sinema Koordinatörü Cenan Tüzel'le birlikte üstlendiği Onur Ayı programını sunar: Kim Daha İyi Bir Hikâye İstemez ki?

Adını Amerikalı şair Richard Siken'ın Litany in Which Certain Things Are Crossed Out şiirindeki “Daha iyi bir hikâye istiyorsun. Kim istemez ki?” dizesinden alan program, kuir karakterlerin daha ideal bir dünyada var olma çabasıyla beraber kendi ideal dünyalarını kurma hikâyelerine odaklanıyor. 

19 Temmuz’a kadar gerçekleşecek programda; daha ilk dakikalarından izleyiciyi etkisine alan, Cynthia ve Evelyn arasında geçen ilişkiyi perdeye taşıyan Burgonya Dükü; Brooklyn'de yaşayan yaşlı bir kadının bakıcılığını yapan Filipinli trans kadın Olivia’nın büyüleyici hikâyesini anlatan Ortak Bir Dil ve Tayvan sinemasının büyük ustası Tsai Ming-liang’ın benzersiz üslubuyla, dingince içe işleyen bir sevgi arayışı filmi, Günler, yer alıyor.

“Ortak Bir Dil” 5 Temmuz günü saat 19.00’da gösterilecek. Trans bir kadının yönettiği, yazdığı ve oynadığı Ortak Bir Dil, 2019’da Venedik Film Festivali’ne seçilerek tarihe geçen güçlü ve bağımsız bir drama... 

Bir diğer film olan “Günler” 7 Temmuz saat 20.00’de seyirciyle buluşacak. Filmin konusu kısaca şöyle; Kang şehir manzarasında yalnız dolaşır ve kronik bir hastalık için Hong Kong'da tedavi arar; aynı zamanda Non adında genç bir Laoslu göçmen Bangkok'ta çalışmaktadır. Bu iki yalnız adam sonunda bir iyileşme ve şefkat anında bir araya gelir.

Program kapsamında gösterilecek “Ortak Bir Dil”in tarihi 12 Temmuz ve saati 19.00. 

Bir diğer film “Burgonya Dükü” 14 Temmuz’da ve 19.00. İki aşık, Cynthia ve Evelyn, efendi ve köle rollerini oynayarak hayli teferruatlı sadomazoşist fantezileri hayata geçirirler. Zamanla bu güç oyunları keyif vermemeye başlayınca Cynthia alışıldık bir ilişkinin özlemini duyar. Buna karşın Evelyn, oyunlarını daha da uç noktalara taşımayı dener.

Son filmimiz “Günler” de 19 Temmuz’da gösterilcek. Gösterim saatiyse 20.00. Herkese iyi seyirler…