Gülaçtı KARAKAYA

Tüm Makaleleri

Gülaçtı KARAKAYA

TAŞ DEĞİRMEN 

İnsanlık tarihinin en başından beri insanlar arpa, buğday, yulaf gibi tahılları öğüterek ve tüketime uygun bir hale getirebilmek için değirmenleri kullanır. Rüzgar, su ya da el gücü ile çalışabilen fa...

Wiz Khalifa bir kez daha Küçükçiftlik Park'ta

Z kuşağının en çok takip ettiği rap müziğin yıldızları, şehrin eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park’ta, 28 Haziran’da Dropout Festival için bir araya geliyor!

Kim Daha İyi Bir Hikâye İstemez ki?

Pera Film, küratörlüğünü Başka Sinema Koordinatörü Cenan Tüzel'le birlikte üstlendiği Onur Ayı programını sunar: Kim Daha İyi Bir Hikâye İstemez ki?

EBEVEYNLERE DİJİTAL DÜNYADA YOL HARİTASI

Dijitalleşen dünyaya çocuklarıyla birlikte adapte olmak isteyen bilinçli ebeveynlere yol haritası sunan “Dijitale Kalpten Bağlı Aile” kitabı okuyucularıyla buluştu.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ

27 Mart, 1961’den beri tüm dünyada tiyatro günü olarak kutlanıyor, bildiriler kaleme alınıyor.

GÖLGELERLE OYUN ATÖLYESİ

İstanbul’un yeni nesil kültür girişimi THINK House tiyatro oyunları, gösteriler, eğitim ve seminerlerin yer aldığı programında çocuklara yönelik etkinliklere de yer veriyor. 25 Mart Cumartesi günü saa...

KÜLTÜR SANAT DÜNYASINDA DAYANIŞMA ETKİNLİKLERİ

Deprem felaketlerinin yasını üzerinden atmayan güzel ülkemizin kültür sanat dünyası da acıdan üzerine düşen payı aldı. 11 ilin yaralarına merhem olması için yapılanları sizler için derledim.

SİNEMA ONUR ÖDÜLÜ SAHİPLERİ BELİRLENDİ

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 7-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 42. İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü sahipleri belirlendi.

Pera Klasikleri’nde Umut: Çellistanbul

Pera Klasikleri, Mart ayında “Umut” temalı konserde, İstanbul adını, müziğin evrensel tınıları ile birleştiren Çellistanbul Viyolonsel Kuartet’i ağırlıyor. Konser bugün saat19.30’da gerçekleşecek.

Tiyatroseverlere heyecanlı haber

Şevket Çoruh ve Diren Polatoğulları, Baba Sahne’nin kara komediyle gerilimin iç içe geçtiği sürprizlerle dolu prodüksiyonu “Taxim”de dönüşümlü olarak rol alacak!