Parafon, Türkiye'de sık kullanılan ilaç türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı ya da kas gevşetici kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden kullanmamaya özen göstermeliyiz. Parafon nedir?, Parafon nasıl kullanılır?, Parafon ne işe yarar?, Parafon yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve Parafon ilacı hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

PARAFON NEDİR?

İlk olarak Parafon nedir? sorusunun cevabını verelim. 20 tabletten meydana gelen Parafon ilaçlar, kaslarda meydana gelen ağrılar için kullanılır. Fizik tedavinin yanında ek olarak tavsiye edilen ilaçlardan biri olan Parafon; tendon rahatsızlıklarında, bel burkulmalarında kullanılan bir ilaç türüdür. 

PARAFON NE İŞE YARAR?

Parafon'un tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. Parafon, kaslarda meydana gelen ağrılar için kullanılır. Bel ağrılarında, boyun tutulmasında, omuz ve kol ağrılarında, darbelere bağlı olarak oluşan ağrılarda ve tendon rahatsızlıklarının tedavisinde işe yarar diyebiliriz. Ancak uzman bir doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Sersemlik, baş dönmesi, Kaygı, endişe ve ishal gibi sık rastlanılan hastalıkların tedavisinde kullanılmaz.

PARAFON NASIL KULLANILIR?

Parafon ilacının nasıl kullanıldığı sorusunun cevabını da şu şekilde verebiliriz; Parafon tok karnına kullanılır. Günde 3 kere alınır. Yemeklerle birlikte alınması tavsiye edilmektedir. 6 saat arayla kullanılan Parafon'un ilk günlerin ardından 1 tablete düşürülmesi tavsiye edilmektedir. Ancak yine de kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini göz önünde bulundurmak gerekir. Her hastanın tedavisi ayrı değerlendirilmelidir.

PARAFON YAN ETKİLERİ 

Her ilacın bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Parafon ilacının yan etkilerini de şu şekilde sıralayabiliriz: Kaygı ve endişe, sersemlik, baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik, karın ağrısı, iştahsızlık, ishal, uyuşma, hazımsızlık, kabızlık, kusma, mide bulantısı, ödem, sürekli uyku hali, üst solunum enfeksiyon belirtileri, güçten düşme ve yumuşak yapışkan dışkı.

Bunların yanında Parafon ilacının nadir görülen yan etkilerini de şu şekilde sıralayabiliriz:

Nefes almada güçlük,

Yüz ve boğazda şişme,

Beyinde iltihaplanma. 

Editör: Orhan Duman