Trump yönetiminde Washington'ın Suriye politikasında Türkiye'nin arzu ettiği bazı değişikler olabilir.

Bunların arasında ABD’nin YPG’ ye desteğini çekmesi ve Suriye’den çekilmesi var. Trump’ın bu yönde niyet beyanı olmuş olsa da o zaman ilk döneminde bu kararlar, o yönetimdeki yetkililer tarafından bloke edilmişti şimdi Suriye’ den çıkışını açıklamalı!

- İkili ilişkilerin geleceğine en büyük darbe ise FETÖ olayları tarafından gerçekleşti Bu örgütün, 15 Temmuz 2016 askeri darbe girişimine kadar varan faaliyetleri de iki ülke arasındaki ilişkilerde 4 yıl boyunca masaya gelen konu oldu. Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) kurucusunun ABD’den iadesi 7 kez istenmesine rağmen olumsuz sonuçlandı. Trump’ın, Türkiye’ye yönelik, göreceli olumlu yaklaşımına rağmen iki ülke arasında son yılların en derin çatlakları ve en çalkantılı ilişkileri Trump döneminde meydana geldi. Bu ilişkileri tamir etmeli .!

-Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini almasıyla başlayan kriz  F35 meselesi ile devam etti

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini alması üzerine, ABD Türkiye’yi önce F-35 savaş uçağı programından çıkardı akabinde de CAATSA yaptırımlarını uyguladı

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına yönelik politikalar, F-35'lerin satışına yönelik kısıtlama, S-400'ler konusunda uygulanan yaptırımlar, FETÖ’cülerin iadesi, Kıbrıs sorunu, İsrail’e yönelik artan ABD desteği en önemli başlıklar arasında yer alacak. Trup bu sorunları çözecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Yoksa ha KAMALA ha TRUMP.!