2 ay önce Yaşam

Mutfağa girdiniz, yumurta ve şekeri iyice çırptınız, üzerine yağ, süt, un ve kabartma tozunu ekleyerek mükemmel bir kek hazırladınız. Çocuklarınız, fırından yayılan kek kokusuyla heyecanla bekliyorlar. Ancak, kek bir türlü kalıbından çıkmıyor. İşte bu tür durumlarda uygulayabileceğiniz etkili yöntemler…

2 ay önce Dünya

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin milyarlarca insan için çalışmayı daha zor ve tehlikeli hale getirdiğini belirtti. İtfaiyeciler gibi koruyucu kıyafetler giyenler de risk altında...

2 ay önce Keşfet

Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra gittiği Suudi Arabistan’ın Al-Hilal takımında rekorlar kırarak şampiyon olan Jorge Jesus, Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Kerem Aktürkoğlu’nu istiyor. Al Hilal kulübü, Sarı-Kırmızılı takımın 25 yaşındaki oyuncusu için 20 milyon dolarlık (Yaklaşık 660 milyon TL) bir teklif getirecek. Suudi Arabistan kulübü Kerem Aktürkoğlu’na ise yıllık 10 milyon dolar (Yaklaşık 330 milyon TL) önerecek.

2 ay önce Dünya

Brezilya'daki federal mahkeme, iklim değişikliğini gerekçe göstererek yağmur ormanındaki bazı yolların asfaltlanmasını durdurdu. Amazon ormanlarının yok edilmesi, Brezilya'nın iklim değişikliğine yol açan karbon emisyonlarının başlıca kaynağıydı.

2 ay önce Kültür Sanat

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanıyor. Geçen yıl Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" belgeseli üzerinden yaşanan sansür krizinin ardından iptal edilen festivalin Ulusal Film Yarışması bölümünün jüri başkanlığını yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek üstleneceği açıklandı.

2 ay önce Dünya

Kanada'da hızla yayılan orman yangını, tatil beldesi Jasper'ı harap etti. Kasabanın neredeyse yarısı yok oldu. İnsanlar alevler oraya varmadan önce tahliye edildiği için herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

2 ay önce Dünya

Hindistan'da akbaba nüfusunun inanılmaz derecede azalması, yarım milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Çürüyen leşlerden yayılan hastalıklar, insan hayatına kritik bir darbe vurdu.

2 ay önce Dünya

Juan Ramirez Bibiano, ABD Georgia'daki Telfair Eyalet Hapishanesi'nde 5 saat boyunca açık hücrede tutuldu. Talimatlara rağmen ona su veya buz verilmedi. En sonunda kendi dışkısı içinde kusarken bulunmuştu. Hayatını kaybetti, ailesi de dava açtı.

2 ay önce Dünya

İngiltere Genelkurmay Başkanı Roly Walker, Rusya'nın Ukrayna'daki dört bölgeyi almasının 5 yıl süreceğini belirtti. Bu zaman dilimi içinde 1.8 milyon asker kaybedeceğini de söyledi.

2 ay önce Keşfet

Olimpiyatları izlemek için Paris'e giden gazeteci Fatih Altaylı, Paris'in umduğu gibi olmadığını anlattı. 'Olimpiyat Paris’i benim hayatımda gördüğüm en tatsız Paris...' diyen Altaylı, 'Açılışın ardından madalya umudumuz olan yüzme ve jimnastik müsabakalarını izlemeyi planlıyorum. Sonra bir de kapanışa gelirim inşallah.' ifadelerini kullandı.