Dünyanın en büyük spor organizasyonu olimpiyatların 33’üncüsü bugün resmen başlıyor. Paris’in ev sahipliği yaptığı, 17 gün sürecek, 11 Ağustos’ta sona erecek oyunların açılışı, Sen Nehri’nde gerçekleştirilecek.

Olimpiyatları izlemek için Paris'e giden giden gazeteci Fatih Altaylı, oradaki atmosferi paylaştı. 'Olimpiyat Paris’i benim hayatımda gördüğüm en tatsız Paris' diyen Altaylı, şu ifadelere yer verdi; 'Paris Belediyesi Parisienne’lere 'İşiniz yoksa şehri terk edin' önerisinde bulunmuş. Parisliler de gitmiş. Paris bomboş. Allahtan bomboş yoksa tam bir keşmekeş olurdu.'

'SONRA BİR DE KAPANIŞA GELİRİM'

Yolların açılış törenlerine ulaşımı sağlamak için kapalı olduğunu belirten gazeteci; 'Kentin iki yakasını bağlayan köprülerin çoğu kapalı ve üzerlerine tribünler kurulmuş. Paris’te sevdiğim, uğramayı planladığım tüm güzel lokantalar kepenklerini indirmişler, olimpiyat süresince açmayacaklar belli ki! Güvenlik önlemleri had safhada. Her yerde barikatlar, polisler ve askerler. Bir şenlik havasından daha çok bir “coup d’état” ya da sıkıyönetim havası var. Paris tatsız ve hiç de öyle bir olimpik hava yok anlayacağınız. Ben de açılışın ardından madalya umudumuz olan yüzme ve jimnastik müsabakalarını izlemeyi planlıyorum. Sonra bir de kapanışa gelirim inşallah.' dedi. 

Muhabir: LİLA OKYANUS