Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın 2018 yılında Marmaris Delikyol Koyu'nda satın aldığı villanın kaçak olduğu tespit edildi. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, villanın yapı kayıt belgesini iptal etti ve yıkım kararı aldı.

0x0-unlu-komedyenin-villasinda-inceleme-1725639598686

Yıkım Kararı ve Belediyeye Gönderilen Yazı

Yıkım kararı, Marmaris Belediyesi'ne bildirildi ve kararın uygulanması için yazı gönderildi. Bölgenin imara kapalı bir yerleşim alanı olduğu ve imar barışına aykırı ek binalar yapıldığı belirlendi. Ayrıca, bölge "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsünde yer alıyor.

Gökbakar'dan İtiraz ve Hukuki Süreç

Şahan Gökbakar, yıkım kararına itiraz ederek hukuki süreci başlattı. Marmaris Belediyesi ise davanın devam etmesi nedeniyle yıkım işlemlerini henüz gerçekleştirmedi.

Tartışmalı Detaylar

Villayı satın aldığında üzerine "Özel mülktür girilmez" tabelası astıran Gökbakar, ayrıca sahile deniz kumu döktürmüş ve denize zodyak botla tonoz bırakmıştı. Gökbakar'ın arazisi, 29 Eylül 2014 tarihli Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü kararıyla onaylanmış Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde yer alıyor.

780x411-unlu-komedyenin-villasinda-inceleme-1725639527206

NE OLMUŞTU?

Gökbakar, Marmaris'e 67 kilometre uzaklıkta olan mahallede 10 milyon liraya satın aldığı dubleks villanın önündeki sahile izinsiz olarak iskele yaptırıp, 'Özel Mülktür Girilmez' tabelasını astı; sahile deniz kumu döktürüp, denize zodyak botla tonoz bıraktı.

Gökbakar'ın tabelayı astığı anlar, koydaki teknelerden görüntülenip sosyal medyada paylaşıldı, basında da haber olarak yer aldı. Paylaşım ve haberlerin ardından Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, alan ile ilgili inceleme başlattı.

Satın aldığı araziye kaçak iskele yaptığı iddiaları ve "Özel mülktür girilmez" yazılarını astığı için haberlere konu olan komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar hakkında yapılan haberlere sosyal medya üzerinden tepki göstermişti.

Kendisinden önceki ev sahibinin yapı kayıt belgeleri aldığını söyleyen Gökbakar, iskele ve plaja astığı 'Özel mülktür girilmez' tabelasını sökmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ