Ailesinin açtığı davaya göre; memurlar Ramirez'i 20 Temmuz 2023'te Telfair Eyalet Hapishanesi'ndeki bir açık hava hücresinde beş saat boyunca su, gölge veya buz olmadan bıraktı. Hatta dışarıdaki sıcaklık öğleden sonra 36 ​​dereceye kadar çıktı. Şikayete göre; o akşam Ramirez ısıya maruz kalmanın neden olduğu kalp ve akciğer yetmezliğinden öldü. 27 yaşındaydı.

EMİRLER VERİLMİŞTİ

Ramirez'in ailesi, Georgia Ceza İnfaz Dairesi'ne karşı dava açtı. Şikayette; memurların mahkumları kontrol etmeleri, onlara su/buz getirmeleri ve dışarıda geçirdikleri zamanı sınırlamaları emrettiği belirtiliyor.

ÜLKE ÇAPINDA SIKINTI

Georgia'nın hapishaneleri ülke çapında inceleme altında. 2021'de ABD Adalet Bakanlığı; şiddet, personel yetersizliği ve cinsel tacizle ilgili endişelerin ardından eyalet hapishanelerine yönelik devam eden bir sivil haklar soruşturması açtı.

MÜDÜR UYARMIŞTI

Davaya göre; Ramirez'in öldüğü gün sabah saat 8'de yapılan günlük toplantıda Telfair Eyalet Hapishanesi Müdürü Andrew McFarlane, bölüm müdürlerine mahkumların susuz kalmaması, onlara buz getirilmesi ve sıcakta uzun süre tutulmamasını emretti.

HASTANEYE KALDIRILDI

Öğleden sonra saat 3 civarında, sağlıkçıların uyarısı üzerine güvenlik personeli bahçeye koştu. Ramirez betonda kusmuğunun ve dışkısının yanında çıplak bir şekilde yatıyordu. Vücut ısısının 41.7 santigrat derece olarak ölçüldüğü belirtildi. Mahkum yerel bir hastaneye götürüldü. Saat 20:25'te ısıya maruz kalmanın yol açtığı sorunlar nedeniyle öldü.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül