Kek harcınızı hazırladınız ve artık bu harcı kek kalıbına döküp fırına vermeye hazırsınız. İlk olarak yapmanız gereken şey kalıbınızı iyice yağlamaktır.En etkili yağlama yöntemi tereyağı kullanmaktır. Oda sıcaklığındaki tereyağı ile kalıbınızın tüm yüzeylerini iyice yağlayın.

Emekleriniz boşa gitmeyecek: İnatçı keki kalıbından tek seferde çıkaran o yöntem - Resim: 2

Sıvı yağ da kullanabilirsiniz, ancak tereyağı kekin kalıbından daha kolay çıkmasını sağlar.Yağlama işlemini tamamladıktan sonra kalıbı unlayın. Unun fazlasını silkelemek önemlidir; aksi halde fazla un kekin tabanına yapışabilir ve kekin tadını bozabilir.

Yumuşak Kek Tarifi

İŞİ GARANTİYE ALMAK İSTEYENLER İÇİN

Eğer kekin kalıba yapışmasından endişe ediyorsanız, kek kalıbınıza pişirme kağıdı da yerleştirebilirsiniz.

KEK PİŞTİKTEN SONRA KALIPTAN ÇIKMAZSA NE YAPILIR?

Kekiniz piştiğinde kalıptan çıkmadığını gördüğünüzde panik yapmayın. İşte bu durumu çözmek için uygulayabileceğiniz birkaç pratik yöntem:

NEMLİ BEZ

Keki fırından aldıktan sonra, kenarlarını bir bıçak yardımıyla kalıptan ayırın. Sonra uygun bir tabağın üzerine ters çevirin ve üzerine nemli bir bez koyun. Bu yöntem, kekin kalıptan daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.

SU DOLU BİR KAP

Bir diğer yöntem ise kek kalıbını su dolu bir kabın içerisine yerleştirmektir. Ancak suyun kekin içine girmediğinden emin olun, aksi halde kekin lezzeti bozulabilir. Kalıbı su dolu kapta bir süre beklettikten sonra keki rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ