Herkes için en iyi ekmek diye bir şey yoktur. Çünkü her tür kendine özgü sağlık yararları sunar. Lif alımınızı artırmak istiyorsanız, filizlenmiş tam tahıl veya %100 tam buğday harika seçeneklerdir.

KOLAY BİR YER

Kalp sağlığı için keten veya yulaf ekmeği doğru seçim olabilirken, ekşi mayalı ekmek sindirim ve bağırsak sağlığı için daha iyi bir seçenek olabilir. Diyetinize daha fazla tam tahıl eklemeye çalışıyorsanız, ekmek başlamak için kolay bir yerdir.

Kan portakalı harika bir besindir Kan portakalı harika bir besindir

İŞE YARAYANI

Tam tahıllara ve asgari düzeyde işlenmiş seçeneklere öncelik verin. Çünkü bunlar özellikle protein ve lif açısından daha yüksek olma eğilimindedir. Besin etiketlerini dikkatlice okumak, sağlık hedeflerinize ve diyet ihtiyaçlarınıza uyan bir ekmek bulmanıza yardımcı olabilir. Sonuç olarak en iyi ekmek, keyif aldığınız ve sizin için işe yarayan ekmektir.

Kaynak: TAMER AYERİ