Brufen, Türkiye'de sık kullanılan ilaç türlerinden bir tanesi. Ancak kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler mevcut. Öncelikle her ilacı kullanmadan önce uzman doktorun tavsiyelerini dikkate almanız gerekmektedir. Hiçbir ilacı ya da kas gevşetici kremleri yan etkilerini, ne işe yaradığını, ne olduğunu bilmeden ve uzman doktora danışmadan kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Brufen nedir?, Brufen nasıl kullanılır?, Brufen ne işe yarar?, Brufen yan etkileri nelerdir? gibi soruların cevapları da merak ediliyor. Haberimizde bu soruların cevapları ve Brufen ilacı hakkındaki tüm detayları bulabilirsiniz.

BRUFEN NEDİR?

İlk olarak Brufen nedir? sorusunun cevabını verelim. İbuprofen etkin maddesi olan ve non-steroid antiinflamatuar içeren Brufen, ağrı kesici grubunda yer alan bir ilaçtır. Brufen, 200 mg/30 mg film kaplı ve sarı renkli olan bir tablettir. Grip, soğuk algınlığı veya sinüzit gibi hastalıkların seyrinde görülen burun tıkanıklığı, baş ağrısı, ateş, vücut ağrıları ve diğer ağrıların giderilmesinde kullanılmaktadır.

BRUFEN NE İŞE YARAR?

Brufen'in tanımını yaparak, ne işe yaradığını da aslında anlatmış olduk. Brufen ilacı; Adet dönemi ağrılarının giderilmesi, Cerrahi operasyondan sonra görülen ağrı, Akut kas-iskelet ağrıların rahatlatılması, Gut (damla) hastalığında görülen eklem iltihabı, Eklemlerdeki romatizmal iltihabi hastalıkların belirti ve bulgularının düzeltilmesi için kullanılır. 

BRUFEN NASIL KULLANILIR?

Brufen ilacının nasıl kullanıldığı sorusunun cevabı merak ediliyor. İşte Brufen ilacının kullanım şekli ve tüm detaylar:

* Ağızdan kullanım içindir,

 * Tabletler kırılmadan ve çiğnenmeden bir bütün olarak yutulmalıdır. 1 bardak su ile alınmalıdır.

BRUFEN YAN ETKİLERİ 

Her ilacın bir takım yan etkileri bulunmaktadır. Brufen ilacının yan etkilerini de şu şekilde sıralayabiliriz: 

* Sinirlilik, uykusuzluk,

* Görme bozukluğu,

* Kulak çınlaması, vertigo, 

* Ödem,

* Baş dönmesi, sersemlik,

* Bağışıklık sistemi hastalıkları ( Hipersensitivite, ürtiker, pruritus.

* Kan basıncında artış,

* Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

* Ağız kuruluğu, bulantı, kusma,

* Diyare, mide gazı, konstipasyon,

* Karaciğer hastalığı, hepatit ve sarılık (uzun süre kullanımda),

* Egzama, kaşıntı, ürtiker,

* Böbrek ve idrar yolu hastalıkları.

Editör: Orhan Duman