Geleneksel kahvaltılık yiyecekler söz konusu olduğunda; tereyağı ve margarinler, genellikle tercih edilen yağ kaynağıdır. Ancak uzmanlara göre; sızma zeytinyağının, kahvaltıların da merkezinde olması gerekiyor...
KALP HASTALIKLARI
Zeytinyağları herhangi bir yemeğe lezzet kazandırırken aynı zamanda kalp hastalığı riskini azaltmaya da yardımcı oluyor. Zeytinyağının kalp koruyucu faydaları, tekli doymamış yağlar ve polifenollerin bolluğundan kaynaklanmaktadır.
TOSTTA BİLE
Yumurta pişirmek hatta tostunuzun üzerine sürmek için bile zeytinyağı öneriliyor. Kahvaltıya zeytinyağı eklemenin çok sayıda lezzetli yolu bulunuyor. Birçok basit ve lezzetli tarifle, kötü yağ kaynaklarından kurtulabilirsiniz.