Yalnızlığın kalp hastalıkları, depresyon, demans ve diyabet gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirildiği biliniyor. Ancak son çalışmalar, yalnızlığın sağlık üzerindeki etkilerini daha da belirgin hale getiriyor. Harvard Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırma, kısa süreli yalnızlığın bile sağlık riskleri taşıyabileceğini ortaya koydu.

Araştırma, yaşları 35 ile 65 arasında değişen 1.500'den fazla kişiden elde edilen veriler üzerine yapıldı. Sonuçlar, katılımcıların daha az yalnız olduklarında fiziksel sağlık semptomlarının daha iyi olduğunu gösterdi. Harvard Halk Sağlığı Okulu'nda araştırma görevlisi olan Dr. Yenee Soh tarafından yürütülen bu çalışma, yalnızlığın halk sağlığı açısından ne denli büyük bir sorun olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Dr. Yenee Soh, araştırma sonuçlarını şöyle özetledi: "Yalnızlık giderek daha büyük bir halk sağlığı sorunu olarak görülüyor. Bulgularımız bunun nedenini daha da vurguluyor. Özellikle kronik olarak deneyimlendiğinde, çalışmamız yalnızlığın hali hazırda dünya çapında uzun süreli sakatlık ve ölümlerin önde gelen nedenlerinden biri olan felç vakasında önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor."

Kaynak: HABER MERKEZİ