Fenerbahçe seçim sonrası Mourinho yönetiminde çalışmalarına başladı. Ali Koç ve Acun Ilıcalı’nın seçim sürecinde yaptığı açıklamalar taraftarı heycanlandırmıştı. Henüz hiç bir transfer gelişmesi olmaması ise endişeye yol açmaya başladı.

Daha erken hamleler bekliyordum açıkçası. Fakat yeni yeni gündeme gelen isimlerle heycan uyandırırken diğer taraftan takımdan ayrılıp Galatasaray ile anlaşam Batshuayi ve ayrılması gündemdeki Dzeko ile yapılan kıyaslar Fenerbahçe taraftarının kronik hastalığı.Gündemdeki isimler Olympiakos ile Konferens Kupasını kazanan El Kaabi ve La Liga’da 47 gol atan Sevilla’nın forveti Youssef En-Nesyri. Bu isimler bu hafta içi imza konusunda netleşecek.

Eleştirilere ise vaadlere göre yorum yapmak gerekir. Lewandovski zikredip El Kaabi açıklanırsa tabiki bir memnuniyetsizler grubu oluşabilir. Fakat Kaabi’nin Oly performansı gayet başarılı. Bunu Fenerbahçe maçlarında da gördük.En Nesyri ise benim beğendiğim ve Sevilla gibi az gol atmış bir takımın gol yükünün %30’unu çekiyor olması iyi bir golcü olduğunu gösteriyor. 

Nesyri gol krallığında Griezmann ve Morata’yı geride bırakmış ve bu oyuncular daha fazla gol atmış takımlarda olmasına rağmen gol sayılarında Tunus’lu oyuncunun gerisinde.

Dzeko ile kıyasında da Nesyri bir adım öne çıkıyor gibi. Veriler aşağıda. La Liga ligimize göre daha zor bir lig.

(Fotoğraf Futbol Verileri sayfasından alınmıştır.)

Verilerin yorumunu sizlere bırakıyorum ve imzalar atılırsa tekrar yorumlarız diyorum. Bu arada Dzeko’nun da Hajduk takımına transfer ihtimali çok kuvvetli.

Diğer taraftan Fenerbahçe’nin oyuncularına ilgi büyük. Hemen hemen 10-11 oyuncuya ilgi var. Dikkat edin bu oyuncular şampiyon olamamış takımın oyuncuları. Şampiyon takımın oyuncularına teklif yok. Başkan Dursun Özbek öyle bir açıklama yaptı. Teklif beklenen oyuncuların başında Ferdi Kadıoğlu geliyor. Dortmund’un ilgisi İngiliz ve İtalyan kulüplerinin de teklif sunacağı Ferdi için Fenerbahçe 30M€ üstü tekliflere açık olabilir.

İsmail Yüksek için ise Lyon ve Marsilya şampiyona sonrası teklif verecek. İsmail’in satışı için yine 15 üstü rakamlar konuşulur. Marsilya’nın Cengiz transferindeki katı tutumu bu fiyatta belirleyici ve kıyas olur umarım.

Szymanski içinde 2 İngiliz kulübü devrede. 

Esasında her şey Jose Mourinho’nun kontrolünde gidiyor. Gelecekler ve gidecekler olsa da takım kimyası korunacaktır. Fakat her şeye rağmen Şampiyonlar Ligi elemeleri ve katılımı Fenerbahçe ve taraftarı için lacivert cizgi.O maçlara kadar kadroyu tamamlamak ve hedefe yürümek önemli. 

Çağlar Söyüncü’nün de tekara takıma katılacağını belirtip yazımı bitireyim.

Bitireyim ama hala açıklanmayan kombine fiyatları ve satışı ile ilgili kanıyıda söylemezsem olmaz. Kombinelerin adaletsiz dağılımı ve satışı kabul edilemez bir durum ve başkan Ali Koç’un yönetimi için kocaman bir eksi olarak döner.

Geçen seneden ders alınıp kombinelerin derneklere dağıtılmaması tüm taraftarın temennisi.