Boston'daki bir hastane, çarpıcı bir araştırmaya imza attı. Buna göre; kırmızı ette doymuş yağ oranı yüksek ve daha önceki çalışmalarda tip 2 diyabet ve kalp hastalığı riskini artırdığı gösterildi. Bunların her ikisi de beyin sağlığının bozulmasıyla bağlantılıdır.
DEĞİŞTİRİN
Çalışmada, işlenmiş kırmızı etin, bilişsel gerileme ve bunama riskini artırabileceği bulundu. Ancak iyi haber şu ki; bunları fındık, balık ve kümes hayvanları gibi daha sağlıklı alternatiflerle değiştirmek bir kişinin bunama riskini azaltabilir.
BAZI SOSLAR
İşlenmiş et ürünlerine örnek olarak; sosis, sucuk, jambon, konserve sığır eti, kurutulmuş et, pastırma ve ayrıca konserve etler gösterilmektedir. Et bazlı karışımlar ve bazı soslar da bu kategoriye dahil edilmektedir.