Houston Üniversitesi Kişilik, Duygu ve Sosyal Biliş Laboratuvarı'nın Direktörü olan Psikolog Adam Fetterman, her şeyi "sıcak hava"ya bağlamanın pek de mantıklı olmadığını belirtti.

ASGARİ DÜZEYDEDİR

Fetterman, "Evet hava durumları insanları etkiler. Ancak ruh hali üzerindeki gerçek etkisi genellikle asgari düzeydedir. İnsanlar sıklıkla kendi teorilerini icat ederler. Sıcak hava yüzünden sinirlendiklerini söylerler. Ancak bu teorilerin ruh halinizi ve davranışlarınızı etkilemesine veya mazur göstermesine izin vermemeniz gerek" dedi.

TERAPİYE GİDEBİLİRSİNİZ

Psikolog Fetterman, "Bunun yerine, belirli bir duygu hissettiğinizde, en kolay veya en belirgin açıklamaya odaklanmak yerine daha derin bir bakış açısına sahip olmaya çalışın. Belki daha önemli bir şey yüzünden kendinizi kötü hissediyorsunuz. Biriyle konuşmaktan hatta terapiye gitmekten çekinmeyin" şeklinde konuştu.

ATEŞE BENZİN DÖKMEYİN

Sıcak havalarda bol bol su için. Susuz kalma bilişsel işlevi ve ruh halini daha da bozabilir. Vücudunuzu susuz bırakmak, ateşe benzin dökmek gibidir. Sadece fiziksel değil, ruhsal anlamda da büyük yangınlara sebep olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ