Dünyada alınmadık kupa bırakmayan Jose Mourinho bu akşam ilk kez bir lig maçında Kadıköy’deydi. Kruniç’in kenarda İrfan Can’ın sağda Szymanski’nin 8 numara başlaması başlangıç sürprizleriydi.

İlk 20 dakika okadar çok düdük çaldı ve oyunu kesti ki 

Atilla Karaoğlan, bir taç atışını hızlı kullanıp sonuç almak isteyen Fenerbahçe’yi düdüğü ile durdurup Fenerbahçe yedek kulübesine kart verdi ve sonunda Mourinho’yu da çıldırttı!

Bu kartlar başka statlarda çıkmıyor! 

Bazı teknik adamlar 4. hakemlerle maçı yönetiyor ama bir uyarı dahi almıyorlar.

Temposu kesilen maçta vites arttıramayan Fenerbahçe’yi Maximin ve İsmail öne taşımaya çalıştı.

İrfan Can ve Tadic çok çabalasa da katı Adana Demirspor savunmasını geçemediler. İşte bu katı savunmalara birebir olan Maximin şut çeker gibi yapıp Dzeko’yu buldu ve şık bir gol geldi.

Mourinho’nun savunmada bu sefer Djiku - Oostervolde’yi kullandı. Sağda ise Osayi hala form bulamamış durumda. 

Orta alanda Szymanski - Krunic’e göre çok daha iyi bir tercih, fakat Polonyalı yıldızın topla daha etkili olması gerekiyor.

Oyun içinde bu akşamın lideri İsmail Yüksek’ti. İsmail muhteşem bir formans gösterdi. Tek hatası kaptırdığı toptu. O kadar çaba bazen bu hataları yaptırıyor. Geri kalanında süper bir İsmail sahadaydı. Son vuruş konusunda bi tık gelişse kusursuz olacak.

Maçın 2. yarısı Salı günü oynanacak olan Lille maçının varlığı etkisinde geçti. O maç akıllardaydı. Demirspor 2 pozisyon buldu, başka takımlar bu pozisyonları çerçeve içine atar, dikkat eksiklikleri pahalıya malolabilir. 

Savunma konusunda daha yol alacaktır Mourinho Fenerbahçe’si. Bu akşam yorulan İrfan ve Maximin biraz daha erken kenara gelebilirdi. Oğuz ve Nesyri daha çok süre aldığında fark yaratacak takım.

Maçın hakemi Karaoğlan kötü bir hakem, tempoyu bozan, yorulunca düdüğe asılan, alakasız pozisyon yorumları yapan biri.

Osayi Samuel’in baldrı tendon karışımına basılmasına kırmızı çıkarmaması, VAR’ın seyretmesi saçmalık. Oostervolde’ye gösterilen sarı kart ise doğru, Jayden ayağını biraz daha yukarı bassa kırmızı kart çıkabilirdi.

Bir de penaltı pozisyonu var. Bence penaltı değil, zaten hakem de vücuttan geliyor diye gösterdi. İşte temel sorun orda başlıyor. Bir sezon evvel Ferdi’nin sırtı dönükken ayağından koluna gelen topa penaltı çaldılar.

Standart yok.

Hakemler kötü, dün akşamki Galatasaray maçındaki skandallardan sonra bu akşamki hatalar ligin yine sıkıntılı geçeceğinin göstergesi.

Allah ıslah etsin kötü niyetlileri.

Ligin başlangıcını 3 puan alıp yapmak değerli. Daha değerli olacak olanı ise Salı günü bir üst tura kalabilmek. Bu oyun o maç işin yetmez. Daha yüksek bir tempo gerekiyor.

Maçın Üçlüsü

Tadic - İsmail Yüksek - Maximin