Gündem git gide ısınıyor. Fenerbahçe’de Kongreye 4 gün kaldı. Bir siyasi seçim havasında geçiyor süreç. Bu süreçte kalpler kırılıyor, telafisi imkansız sözler söyleniyor, hakaretler ve küfüre yakın şeyler havada uçuşuyor.

Kararsız seçmen ise bir o yana bir bu yana savruluyor. Her açıklamadan sonra tercihi değişiyor kararsızların. Bir Ali Koç, bir Aziz Yıldırım salvo yapıyor. Şimdi topa Acun Ilıcalı’da girdi.

At yalanı skandalı daha soğumadan yine aynı taraftan Aziz Yıldırım yalan söylüyor çıkışı geldi Acun Ilıcalı aracılığı ile. 

Bu sözlere karşılıkta gecikmedi Aziz Yıldırım. 
Acun diğer Dominik’te pasaport dağıtıyor ve Adnan hocacı karşılığı camiadaki suların nasıl da sıcak olduğunu anlamanıza yeterli.

Pazartesi yeni bir güne ve yeni bir yönetime uyanacak Fenerbahçe taraftarı ise şaşkın. 
Her açıklamada yön değiştiren oylar var. 

Ben daha ılıman ve yapıcı geçmesini umuyordum. Ama olmadı. Kalan günlerde de sertleşmeye devam edecek gibi.

Zararı gören ise Fenerbahçe oluyor. 

Şu bir gerçekki tek adaylı seçimler hep kötüye gidişe sebep oluyor. Bakın Aziz Yıldırım’ın adaylığı çıtayı nasılda İsmail Kartal’dan Jose Mourinho’ya çekiverdi. 

Kulislerde konuşulan ve toplantılarda söylenenlere bakıldığında “güçlendirilmiş İsmail Kartal sistemi” taca çıktı Aziz Yıldırım’ın adaylığı ile.

Ne olursa olsun Jose Mourinho gibi bir efsanenin Fenerbahçe’ye gelmesi, toplantıdaki iletişimi ve verdiği lider cevaplar taraftarlara oh çektirdi.

Ali Koç tarafında sadece hoca değil o beklenen istenen yönetim kurulu değişikliği hamlesi de geldi, statta yeniliklerde projelere eklendi.

Hiç kimse kusura bakmasın, bu gelişmelerin hepsi ÇOK ADAYLI SEÇİM İLE İLGİLİ. Burda da elini taşın altına koyan Aziz Yıldırım’a teşekkür borçlu tüm camia.

6 senedir çivi çakılmayan stat akustik, ses ve tribün anlamında güncellenecek. En iyi hoca ve iki listede de çok önemli yıldız oyuncular var. Bu kongreye iki aday girilmesinin ürünü.

PEKİ ALİ KOÇ YA DA AZİZ YILDIRIM KAZANDIKTAN SONRA NE DEĞİŞECEK?

99 gol atan Fenerbahçe’yi 95 gol atmış gibi belge yayınlaya TFF aynı kaldıktan sonra ne değişir?

Fenerbahçe daha az faul yapıp 88 sarı 5 kırmızı kart görürken daha çok faul yapan Galatasaray 65 sarı 1 kırmızı kart görmesini sağlayan Futbol Federasyonu aynı kalırsa ne değişir?

Zorbay’ın, Kardeşler’in, Abdülkadir’in, Karaoğlan’ın olduğu yerde şaibeli VAR’ın yabancısı hakem gelse de AVAR olan yerli hakemlerle HADIM EDİLDİĞİ düzende ne değişir?

Kısacası Ali Koç ya da Aziz Yıldırım kazansa da aynı federasyon, aynı klik, aynı fonksiyonlar değişmediği sürece Mourinho, Lewandovski, Dybala, Messi, Ronaldo gelse ne değişir?

Fenerbahçeliler siz şimdiki gerilimi birbirinizi kırmayı ve suçlamayı yaparken Pazartesi aynı Federasyona merhaba diyeceğinizi unutmayın.

En büyük seçim vaadi Mehmet Büyükekşi’nin istifası ve oraya onun gibi birinin çıkmaması olacaktır.

İşte o zaman Fenerbahçe Kongresini bir aday gerçekten kazanmış sayılır.

Görünen o ki kşm ne derse desin Mehmet Büyükekşi tekrar seçime giriyor ve yine muhtemelen tek aday! Birbiri ile kavga eden son 10 seneki başarısızlığın kahramanları bu durumu unutuyor ya da önemsemiyor.

Gerçek şampiyon bizizi bir sene daha söylememek için ilk iş TFF’de çaycıya kadar değişim.