Milli takım Samsun’da Karadağ’a karşı üstün bir futbol oynadı. Montella’nın oyun sistemindeki ısrarı Türkiye’nin goller bulamamasının en büyük sebebi

4-5 farklı bitebilecek maç yine zora sokup doğru oyuna döndüğünde gelen gol ile çözüldü.

Elde belkide tarihin en iyi jenerasyonu var.

Arda Güler, Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Ferdi Kadıoğlu, Merih, Orkun, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can gibi dünya çapında yıldızlar varken tercih edilen hızlı hücumcularla oynanan oyun bu takımın hakettiği oyun değil.

Yunus Akgün formda bir dönemde fakat oynadığı oyun forvetsiz milli takımda kilidi açamıyor. Çizgiye inip inip penaltıya çıkaramadığı toplar hızın değil sonucun önemini anlatmıyor mu?

Atılan 29 şut var.

Bu ceza sahası içine faydalı girişlerin yapılamadığının tescili değil mi?

Top Arda’ya geliyor, Hakan’a geliyor ama içeri vereceği golcüsü yok. Mecbur şuta dönüyor oyuncular. O toplar içeri girip gol olsa dark olacak ama girmediği anlarda takke düşüp kel görünüyor.

Barış Alper çıkıp Bertuğ girdikten sonra değişir diye düşündüğümüz hücum sitili aynı şekilde sürdü. Ne zamanki Kenan Yıldız ve İrfan Can girdi milliler daha üretken ve içeri daha faydalı giren bir hal aldı.

Kenan’ın şutunda direkten dönen topu tamamlayan İrfan Can kenar kadar merkezin önemini, merkezdeki skor yapabilen oyuncu farkını ortaya koydu.

Şu takımda Serdar Dursun dahi olsa ciddi fark yaratır. Merkez forvetsiz oyun bu takımın kaderi olmamalı. Montella’nın bu inadı kırılmadığı sürece bu kısırlık ve şansa bağlı oyun sürüp gidecek.

Rakip Karadağ zayıf ama bu sistemde güçlü takımların neler yapabileceğini tahmin edebiliyorsunuzdur.

Arda Güler maçın yıldızıydı. Genç süper star maça ve oyuna ağırlığını koydu. Böyle bir yeteneği izlediğimiz için şanslıyız. Ona eşlik eden Orkun’da bu gece müthişti.

Diyorum ya takım çok iyi fakat Montella sabit fikirliliği ile el freni oluyor.

Maçın Üçlüsü

Arda Güler - İrfan Can Kahveci - Orkun Kökcü