Birçok meyvedeki lif, şekerin emilimini yavaşlatmaya yardımcı olarak ani yükselmeleri önler Dahası, bazı meyveler düşük glisemiktir. Yani kan şekeri dalgalanmalarına neden olma olasılıkları daha düşüktür. Düşük glisemik meyveler; kiraz, greyfurt, şeftali, elma ve armuttur.
YÜKSEK LİF ORANI
Bu meyveler genellikle daha yüksek lif içeriğine sahiptir. Ve glisemik tepkiye yardımcı olan besin açısından yoğundur. Konserve veya kurutulmuş meyve yerine taze veya dondurulmuş bütün meyveleri tercih ettiğinizden emin olun. Çünkü taze olmayanlarda genellikle daha fazla şeker bulunur.
DOKTORA BAŞVURUN
Glisemik, karbonhidratlı bir besinin, yendikten belirli bir süre sonra kan şekerini yükseltme hızını ifade eden bir kavramdır. Yine de en sağlıklı yol, beslenme alışkanlıklarınızla ilgili olarak doktorunuza başvurmaktır.