Ankara’nın ayazından İrfan Can ve Arda, Erzincan’ın donduruculuğundan Kerem çıkartmış milli takıma İzlanda soğuğu vız geldi.

Öyle kolay olmadı ama çok güzel oldu. Biz bitti demeden yine bitmedi.

Maça hızlı başlamışken golü kalesinde gördü millilerimiz, şaşırmadan saldırmaya devam ettik. Eksik olan şey gol vuruşu. Eksik olan şey golcü. Montella bu inatla nereye varacak bilmiyorum ama bu şansı sürdüğü sürece yol kat etmeye devam edeceğiz. Kim bilir belki o da forvetsizlikten vazgeçer.

Vura kıra, söke söke kazandığımız bir ikinci yarı oynadık.  Talihli olduğumuz anlar talihsiz olduğumuz anlarla boğuştu. Ama sonrasında ise kalite konuştu.

Kilidi açamadığımız dakikalarda kameralar oyuna girmeye hazırlanan Yunus Akgün’ü gösterdiğinde İrfan Can’ın çıkacağına emindim. 

Ama İrfan öyle bir gol attı ki şapka çıkardık. İrfan yorulmadığı sürece ne milli takımda ne de Fenerbahçe’de kenarda olamaz.

Çok şut atıyoruz doğru. İlk kez İzlanda’yı deplasmanda yendik doğru. Bu akşam çok net ve iyi hatta bizim lehimize bir hakem vardı sahada doğru.

Eklemesem olmaz; hiç pes etmeyen, hep arzu eden ve savaşçı bir milli takım da vardı sahada. Maçı getirende bu oldu.

Bakın ben milli takım hocası gitsin diyenlerden değilim. Milli takım FORVETSİZ OYNAMAZ diyenim. Eğer böyle oynatacaksa Montella’da gitsin derim. Kazanan haklıdır, ama haklı haklılığını sürdürmek istiyorsa eleştirileri dikkate almalı.

Çok şut atmamızın en önemli sebebi içeri giremememiz. Bu sebeple kaleyi gören asılıyor. Bu bir taktik mi yoksa seçeneksizlik mi dersiniz?

Uğurcan’ın kötü gününde olduğunu formsuzluğunu bilmeyen yok. Ama oynuyor işte.

Hakan Çalhanoğlu bu gece sahanın her yerindeydi, zeminin azizliğinde geçerli satılmayan penaltı golü sonrası 2. penaltıyı atması ve o sorumluluğu alabilmesi liderliğini gösteriyor.

Hakan’ın tecrübelerinden faydalanması gereken en önemli oyuncu Arda Güler. Arda bu akşam şef gibiydi. Top tutan, fark yaratan ve savunmayı zorlayan oyunuyla galibiyet golünü attı. Büyüyerek gidiyor Arda.

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray sonrası vitesi 5’e taktı, özellikle Arda’nın attığı goldeki çabası ve takipçiliği karakterini yansıtıyor. İsyan eden, isteyen ve başaran oyunun mimarlarındandı genç yıldız. Attığı gol kalite kokuyordu.

Savunmada Merih çizgiden çıkardığı topta maçın kaderini değiştirdi. Geri dönüşün 1-2 oyuncuya değil tüm takımın marifeti olduğunu söyleyebilirim. İzlanda bize göre düşük bir takım ama şansımız tutmuyordu. O şanasızlığı da yendik,

Hakeme gelince.

Ülkemizde izleyen hakemler utanmış mıdır?

Var kararları 10 saniyede verildi gördüler mi?

Ülke futbolunun eksiliğinin ana sebebi Türk hakemleri.

Son olarak yabancı hakem eleştirisi için Federasyon başkanının sözüne bir başka açı katarak bitireyim. 600 sene dünyaya hükmetmiş ecdadım torunları yerli milli takım hocası bulamıyor!

Söylemesi bana eleştirinin anlamını çıkarması size kalıyor.

Maçın Üçlüsü

Çalhanoğlu - Kahveci - Aktürkoğlu