Türkiye, gıda arzında sürdürülebilirlik, yeniliklerin teşviki ve güçlü bir gıda sistemi için "Sürdürülebilir Gıda Sistemleri İçin Avrupa Ortaklığı"nın (FutureFoodS) ilk...
Bakırköy’de ‘16-24 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası’ kapsamında İsrafı önlemek ve atık azaltımına teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘Gıdayı Atma, Dünyayı...
Uzmanlar, iklim değişikliğiyle birlikte gıda kaynaklı patojen (hastalığa neden olan her türlü organizma ve madde) tehdidin arttığı konusunda uyarıyor. Bakterilerin...
Son dönemde dünya genelinde gıda kaynaklı hastalıklarda artış gözlemleniyor. Riski minimuma indirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Paketlenmiş ürünlerin kullanım...
Bol miktarda lif içeren gıdaları tüketmek, sindirimi düzenlemeye yardımcı olur. Ayrıca kolesterolü düşürür ve kan şekeri seviyelerini korur. Bu sebeple...
Türkiye’de her yıl yaklaşık 23 milyon ton gıdan israf ediliyor. Bu ürünlerin yüzde 35’i daha sofralara ulaşmadan yok olurken günde...
Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül, Türkiye'de her yıl yaklaşık 23 milyon ton gıdanın israf...
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi (KGTÜ) Tohum ve Bitki Sağlığı Kliniği, tarımsal üretim sürecinde görülebilecek hastalıkları, ekimden önce tespit ediyor.
Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Varlık, son dönemdeki gıda analiz sonuçlarında ortaya çıkan "1000'de 1" ifadesiyle ilgili "Bu, 'Ürünün içinde...
İklim değişikliği ve gıda güvenliği tehditlerini en aza indirmek ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamak için tarımsal gıda zincirlerine yeniden yön verilmesi...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "sağlığı tehlikeye düşürecek ürünler" listesinde şok edici skandallar gün yüzüne çıktı. Daha önceki listelerde domuz eti...
Ticaret Bakanlığı, "Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz." ifadesini...