Çoğunlukla dondurulmuş veya paketlenmiş yiyecekler konusunda çok fazla endişelenmiyoruz. Yine de gıda kaynaklı hastalıklara yakalanma riskini daha da azaltmak için günlük yaşamınızda atmanız gereken bazı adımlar var.

ET TERMOMETRELERİ

Ülkemizde et termometreleri birçok mutfakta yok. Bunların profesyonel şefler için olduğu düşünülüyor ama alakası yok! Etinizi güvenli bir sıcaklığa kadar pişirdiğinizden emin olmak için bir et termometresi kullanın.

TÜM YÜZEYLERİ

Çiğ etle temas ettikten sonra tüm mutfak yüzeylerini iyice yıkayın. Yiyecekleri tutmadan önce ellerinizi yıkayın. Hatta farklı yiyeceklere geçerken de ellerinizi temizleyin... Buzdolabınızın yiyecekleri uygun sıcaklıkta tuttuğundan emin olun.

GÖREVLİLERİ UYARIN

Bozulmuş ürünlerin tüketilmesini önlemek için yiyecekleri zamanında kullanın. Tarihleri geçenleri atın... Alışveriş esnasında son kullanma tarihi geçen bir ürün gördüğünüzde ise görevlileri uyarın.

Kaynak: HABER MERKEZİ