Bakırköy’de ‘16-24 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası’ boyunca sürecek bir etkinlik takvimi hazırlandı. ‘Gıdayı Atma, Dünyayı Renklendir’ teması ile bilinçlendirme odaklı gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde İstanbul Arel Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Yalçınçıray, ‘Gastronomi ve Atık Gıda Azaltım’ semineri verdi. Proje tanıtımı ve seminerlerin ardından atık gıdadan boya yapım atölyesi kuruldu. Atık gıdalardan elde edilen boyalarla ‘Karikatürlerde Atık Gıda Sergisi’nin hayata geçirildiği etkinlikte, artan gıdaların değerlendirilmesi için tariflerin verildiği bir workshop düzenlendi.

ETKİNLİKLERE İLGİ BÜYÜK OLDU

Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında Bakırköy Eğitim Salonu’nda düzenlenen etkinlikler çocuklara yönelik programlar ile devam edecek. Dün saat 10.00’da çocuk ‘Oyunla Öğreniyoruz: Gıdayı Çöpe Atma Gıda Semineri’, atölye ve oyun etkinliklerinin ardından bugün saat 10.00’da ‘Çöpte Gıda: 20 Kasım Dünya Çocuk Günü Gıda Semineri’ ve çocuk atölyesi gerçekleşecek. Seminere büyük ilgi gösterilirken yetkililer, “Bu tür etkinlikler toplumsal gelecek ve farkındalık yaratma açısından çok önemli. Herkesi bu konularda üzerine düşeni yapmalı” şeklinde konuştu. İHA

Kaynak: HABER MERKEZİ