Göztepe beraberliği sonrası yine bir deplasman maçı ile 3. haftayı karşıladı Fenerbahçe. Jose Mourinho kafasındaki şablon ve kadroyla yoluna devam ediyor.

 İrfan Can, En Nesyri’yi yine yanında oturttu Mou.. Maçın genelinde en net görünen şey Mourinho’nun savunma anlayışının takıma adım adım oturduğuydu. Ve tabiki sakatlıktan dönem Fred Rodrigues’in dönüşü.

Fred bu akşam 8 numaranın ve Fenerbahçe formasının hakkını verdi. Sırtına geçirdiği 13 numaralı Enner Valencia formasını giydiği ilk maçta hattrick yaptı Brezilyalı oyuncu.

Sadece golleri ile değerlendirmemek lazım. Fred sahada olduğunda İsmail Yüksek, Tadic, Szymanski ve Dzeko’nun da oyun gücü artıyor, takım oyunu kuvvetleniyor.

Bu akşam ön alan presinin lideri Szymanski Rizespor’un çıkmasının önündeki engeldi, öldürücü presiyle rakibi boğdu Szymanski.

Arkada ise Fred’in varlığının rahatlığı İsmail Yüksek’e büyük bir konfor sağlıyor. İsmail çok top kaptı ve bir çok hayati müdehalede bulundu.

Maçın ilk yarısında 2 net penaltı pozisyonu vardı. Hakem Turgut Doman ve VAR’daki Onur Özütoprak bi güzel yadiler bu pozisyonları.

Oostervolde’ye arkadan müdehalede bulunan Rize’li oyuncu topla değil Jayden’i itmekle meşguldü. Net bir penaltıyı vermedi hakemler.

Devreye yakın Çağlar’ın omuz müdehalesine faul veren Turgut Doman Oostervolde’ye yapılana neden penaltı vermedi dersiniz?

Peki Fred’in ceza sahasına girerken ayağına basılan pozisyona ne demeli?

Hakem kaçırır normaldir diyelim de VAR, yayıncı nasıl kaçırıyor bunları hayret edilesi.

Turgut Doman’ın 4. dakikada Fred’e verdiği sarı kart da komedi, bakın örneği var aynı hakem Torreria’nın net basmasına faul bile vermemişti. 

Fred basmıyor ve anca faul çalımabilecek bu pozisyonda çıkan sarı çifte standardın en net örneği.

Yaşadıklarımızdan öğrendiğimiz, çıkarım yapmamız gereken şeyler olmalı hayatta. İbrahim Hacıosmanoğlu başkan olurken hakem hata yapar ama VAR yapamaz demişti. 

VAR hakemine uygulayacağı ceza ile yaşayıp TFF’nin durumunu öğreneceğiz.

Düzen devam mı ediyor yoksa suç ve ceza sistemine geçilmiş mi diye.

Kaleci Gökhan’ın yediği golleri eleştiren Galatasaray’lıları okudum Twitırda, değinmezsem olmaz. Arkadaşlar 3 gün önce Muslera Şampiyonlar Ligi seviyesindeki maçta amatörde yenmeyecek 2 gol yedi. Biraz düşünerek yazmalı insanlar.

Fenerbahçe adına işler Fred sonrası iyi görünüyor. Takım savunması, yerleşim ve hücum setleri gayet olumlu görüntüde. Gelişmeye devam edecek. Maximen ve Tadic’in asistleri planın parçaları ve çok güzel işliyor.

Dzeko’nun bu yaşta oynadığı futbol ve liderliği süperligdeki tüm genç oyunculara örnek olmalı. Kaptan harikaydı.

İrfan Can Kahveci konusu ise herkesin merak ettiği ve bu sezon en çok konuşulacak durum gibi gözüküyor. Jose Mourinho oyuncularla idmanları yapan ve gözlemliyen en yetkili kişi.

20 milyon Euro verdiği Nesyri’yi bekletip Dzeko’yu oynatıyorsa İrfan konusunda da bildiği bir durum ya da bir planı vardır diyelim.

Son söz olarak üzerine basa basa şunu söyleyeyim. Bu hakemlerle lig geçen seneden kötü olur. 

Fred olmadığında Fenerbahçe sıkıntı yaşıyor ve eğer bu hafta transferLER gelmezse hakemlerin kart tehditleri artarak sürer. Yönetim aldanmamalı, ölü toprağını üzerinden atmalı.

Bana göre hem 6 hem de iyi bir 8 alınmak zorunda.

Bu akşamki bol gollü, domine oyunla alınan galibiyet ebediyete göçen Cristoph Daum’a da bir selamlama oldu. Toprağı bol, ışığı çok olsu  Daum’un.

Maçın Üçlüsü

Dzeko - Fred - İsmail