Fenerbahçe transferdeki suskunluğunu En Nesyri ve Maximin ile bozmaya hazırlanıyor. Sezon içi transferinde anlaşılan Levent Mercan sonrası ilk hedef bu ikili.

Avusturya kampında güç ve taktik çalışmaları ile sezona hazırlanan Fenerbahçe bir yandan da transfer için artık somut adımlar atıyor. Faslı golcü En Nesyri için 16M€ + opsiyonlarla 20M€’yu bulacak olan teklif kabul gördü ve artık oyuncunun ülkemize gelmesini bekliyor sarı kanarya. 

Bu bonservis ve maaş çok mu derseniz bence çok ama Batshuayi ayrılığı sonrası bir hamle yapmak zorundaydı Fenerbahçe. Yıllık 4/5 M€ arası kontratı çok görenlere Icardi ve Zaha örneği ile kıyas yapmalarını öneririm. Nesyri bu ligde minimum 20 gol atar.

Diğer taraftanda Al Ahli takımının sol kanat ve sağ kanatta oynayabilen fuleli oyuncusu Allan Saint Maximin transferinde kulüpler anlaştı ve oyuncu kiralık olarak Fenerbahçe forması giyecek. İki oyuncunun KAP açıklaması peşpeşe gelirse şaşırmam. Fakat hala üzerinde çalışılan ön libero ve yerli forvet konusunda biraz daha acele edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

İsmail Yüksek, Ferdi, Ostervolde ve Samet’e yüksek ilgi gösteren kulüplere Ferdi konusunda kapı 40M€’dan açılacak, Ali Koç ve Jose Mourinho eldeki iyi kadroyu zayıflatmadan üzerine eklemeler yapmak istiyor.

İşte o gerçekleşirse bu sezon Fenerbahçe için mutlu son ile bitebilir.

Bunu söylerken 18 Temmuz’da yapılacak TFF kongresinin önemi ve değerini tekrar hatırlatayım. Büyükekşi ve Altıntop gibiler devam ederse Fenerbahçe’nin kaderi geçen seneden farklı olmaz. Aday olan Servet Yardımcı ise 10 yılı aşkındır TFF ve bağlantılarında yaşıyor. Sizce ondan adil bir yönetim çıkar mı? Diğer aday Tolga Gani Zengin ise bence en doğru ve makul aday. Fenerbahçe’li diye demiyorum bunu. 

Diğerlerinin yapamadıklarını yapabilecek cesareti var diye diyorum. Futbolu inşaatçılar, siyasetçiler, ayakkabıcılar, komisyoncular değil de futbolu izleyenler yönetsin tarafındayım.

Milli takımın ve futbolumuzun ilerlemesi işin FETÖ’cüler futbolda olmamalı ve uzaklaştırılmalı.