Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezonun en büyük yıldızı olan ve oynadığı her maçta üstüne koyarak devam eden Fred için flaş bir gelişme yaşandı. Performansıyla parmak ısırtan Brezilyalı oyuncunun ülkemizde kariyeri oldukça kısa sürdü. Sambacının yeni takımı resmen belli oldu.

FRED, PREMIER LİG'E DÖNÜYOR

Manchester United'dan Fenerbahçe'ye transfer olan ve lige daha ilk sezonunda damga vurup taraftarın sevgilisi haline gelen Fred'den bu kez taraftarlara kötü haber geldi. İngiliz basını, Fred'in Tottenham'a transfer olacağını açıkladı. İki tarafın anlaşmaya vardığı belirtilen haberde, Tottenham'ın Fenerbahçe'ye 15 milyon euro ve bonus maddeleri içeren bir teklif yapma hazırlığında olduğu belirtildi. Fenerbahçe yönetiminin ise, Brezilyalı yıldız için net olarak en az 20 milyon euro civarında bir bedel belirlediği daha önce gündeme gelmişti.

İLK GALATASARAY İSTEMİŞTİ

Fred ile Süper Lig'den ilk olarak Galatasaray transfer görüşmelerine başlamıştı. Sarı-kırmızılılar, o dönem uzun süre görüşmeler yaptığı Manchester United'ın bonservis talebini karşılayamamış ve ardından Fenerbahçe bu transferde devreye girerek mutlu sona ulaşmıştı. Sarı-lacivertliler, KAP'a yaptığı açıklamada 31 yaşındaki oyuncu için 9.743.589,5 euro bonservis bedeli ödeyeceğini açıklamıştı.

GEÇEN SEZON RAKAMLARI

Fred, Fenerbahçe formasını 25'i Süper Lig mücadelesi olmak üzere tam 35 maçta sırtına geçirdi. 2734 dakika şans bulan orta saha oyuncusu, bu sürelerde 3 gol ve 8 asist ile takımına skor katkısı verdi.

 

Editör: Bedirhan Altundağ