Süper Lig'de 6. hafta maçında ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray 21 Eylül Cumartesi akşamı saat 20:00'de karşı karşıya gelecek.

Dünyanın en değerli forvetleri arasında ilk 5'te yer alan Victor Osimhen'i renklerine katan Galatasaray'ı değerlendiren Telegol yorumcusu Selim Soydan, Osimhen'in maskesiyle ilgili de konuştu.

Lo Wz Lc Ar D E K T F Tqk56 N3W

'RAKİPLERİNE BÜYÜK DEZAVANTAJ'

Soydan; 'Fenerbahçe'de Ali Koç parayı basıyor, kulübün bir sıkıntısı kalmıyor. Galatasaray'a para nereden gelecek? Mecbur olarak bu sponsorluk iddiaları, karaborsa meseleleri ortaya çıkıyor ama sıkıntı şu; Galatasaraylı yöneticilerin birbirlerinden haberi yok. Birisi sponsorluktan 5, diğeri 10 kazandık diyor. Demek ki ortada bir iletişimsizlik var.' dedi. 

Derbi ile ilgili konuşan Selim Soydan; 'Fenerbahçe yetkilileri, Victor Osimhen'in maskesine mutlaka itiraz edebilirler. Çünkü rakiplerine büyük dezavantaj oluşturuyor. Kamuoyunu aydınlatmak adına o doktor raporlarını herkesin görmesi lazım.' ifadelerini kullandı.

43Kfat B4A0Y Iux1Lzc Bo A

VICTOR OSIMHEN NEDEN MASKE TAKIYOR?  

Serie A'da ilk kez gol krallığı yaşayan Afrikalı oyuncu olan Osimhen, 2021 yılından bu yana maske kullanıyor. Nijeryalı golcü Ekim 2021'de Serie A'da Napoli ile Inter arasında oynanan mücadelede rakip defans Skriniar ile çarpıştıktan sonra yüz ameliyatı geçirdi. Osimhen, sakatlığını atlattığından bu yana suratını korumak için "karbon fiber" maske kullanıyor. 

67965C6Ee4Ad407A8711A6A93F072A4A

Geçen Ocak ayında kariyerinin geri kalanında maske takmak zorunda olduğunu belirten Osimhen, 'Kariyerimin geri kalanında maske takmak zorundayım çünkü çenemde ve yüzümde vidalar var. Cagliari'ye karşı oynadığımız son maçta topa kafa attığımda yüzümden kan aktı. Maske takılıyken bile kan vardı. Bu yüzden maske kullanmadan oynamak benim için gerçekten tehlikeli.' demişti. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY