Sarımsak deyince birçoğumuzun aklına hemen kötü koku geliyor. Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde ağzımızda yoğun bir koku bırakan bu sebze için insanlık tarihinin ilk yıllarından beri methiyeler düzülüyor. Peki en doğal antibiyotik olarak kabul edilen sarımsağı faydaları neler? 41 gün boyunca aç karnına bir diş sarımsak yutarsak vücudumuzda ne gibi değişimler oluyor? Sorularının cevabına bu haberimizde yanıt vereceğiz.

 SARIMSAK VE TANSİYON

Günümüzün en büyük sağlık problemleri arasında gösterilen tansiyonun en büyük düşmanı hemen hemen herkesin bildiği gibi sarımsak. 7’den 70’e herkeste görülebilen tansiyon için uzmanlar en doğal yöntem olarak sarımsak tüketmeyi öneriyor. Kanın akışkanlığını düzenleyen sarımsak, damarları genişlettiği ve gevşettiği için aşırı yüksek tansiyonun normalleşmesine katkıda bulunur.

DİYABET

Tansiyon ile beraber en büyük sağlık sorunları arasında yer alan diyabet için de uzmanlar sarımsak tüketmenizi öneriyor. Düzenli tüketildiğinde, açlık kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilir. Bu bitkisel çözüm, serbest radikallerle mücadele ederek hücrelerin insülin duyarlılığını korur, oksidatif stresi azaltır. Anti-enflamatuar özellikleri sayesinde, diyabet ile ilişkili enflamasyonu azaltarak kan şekeri kontrolüne yardımcı olur.

SAÇ DÖKÜLMESİNE İYİ GELİR

Günümüzde kadın ve erkek fark etmeden hemen hemen herkes saç dökülmesi yaşayabilir. Saç dökülmesine en iyi gelen şeyler arasında da sarımsak yer alıyor. Sarımsağın içerdiği besin maddeleri, saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini azaltır, saçın daha kalın ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Antifungal özellikleri ile saç derisindeki mantar enfeksiyonlarını önleyerek kepek ve kaşıntı gibi sorunları azaltır.

Bu ve daha birçok sağlık problemi için 41 gün boyunca aç karnına 1 diş sarımsak yutmanın güm vücudu yenilediği iddia ediliyor.

NOT: Sarımsağı dikkatli, ölçülü ve hastalığınız için detaylı araştırmadan sonra tüketmeniz önerilir.

Editör: Bedirhan Altundağ