Fenerbahçe'nin Jose Mourinho için yıllık 10.5 milyon Euro ödeyeceğini açıklaması Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in tüm planlarını alt üst etti.

Dün Süper Kupa ve Süper Lig şampiyonluk kupası ile Ankara'ya çıkarma yapan Galatasaray'ın yolculuğu sırasında Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk'a "Senin şu imza işini de bir an önce halledelim" dedi.

Buruk ise "Hakkettiğim değeri vereceğinizi umuyorum. Beni geçmek için Fenerbahçe'nin getirdiği Mourinho'ya verdiği rakam ortada." ifadelerini kullandı.

ANCAK HİÇ RAKAM KONUŞULMAMIŞTI

Başkan Özbek bu cevabı hiç beklemiyordu. Çünkü iki taraf "prensip" olarak 3 yıllık anlaşmıştı. Ancak hiç rakam konuşulmamıştı.

İddialara göre; Özbek sezonu 20 milyon TL maaşla tamamlayan Okan Buruk'a yüzde 250 zam yaparak 50 milyon TL (yaklaşık 1.5 milyon Euro) vermeyi planlıyordu. Özellikle Mourinho'nun açıklanmasından sonra Buruk'un alt limit olarak 100 milyon TL (yaklaşık 3 milyon Euro) istediği gelen bilgiler arasında.

Tecrübeli çalıştırıcı 100 milyon TL'de diretirse Dursun Özbek'in ne yapacağı merak konusu. Erden Timur'dan sonra çifte şampiyon Buruk'u da kaybederse ilk kötü sonuçta ortalık yangın yerine döner bunun farkında.

1.5 MİLYON EURO GARANTİ EDİLDİ

Şimdiye kadar Rusya'dan (Spartak), İtalya'dan (Napoli ve Lazio) ile son olarak Fransa'dan (Marsilya) bazı takımlarla görüşen Buruk'un 1.5 milyon Euro'yu garanti ettiği yönünde. Özbek'in Buruk'u kaybetmesi durumunda olası bir teknik direktör değişikliğinde en az 4-5 milyon Euro aralığında bir maaş ödemek zorunda kalacağını bildiği konuşuluyor.

Muhabir: SERKAN BAYAR