Birleşik Krallık'ta 40 ila 70 yaşları arasındaki 472.377 yetişkin üzerinde yapılan bir araştırma; vejetaryenler ve veganların, haftada ortalama 5 defadan fazla et yiyen kişilere kıyasla genel kanser riskinin %14 daha düşük olduğunu gösterdi.
Gazeteci ve uzun yaşam araştırmacısı Dan Buettner de dünya üzerindeki sağlıklı bölgelerde yaşayan kişilerin, nadiren kırmızı et veya işlenmiş gıdalar yediğini söyledi. Bunun yerine sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyorlar.
TAMAMEN KESMEYİN
Japonya'da Okinawa, Yunanistan'da Ikaria, İtalya'da Sardunya, Kosta Rika'da Nicoya ve Kaliforniya'da Loma Linda bölgeleri, yeryüzündeki en sağlıklı insanların yaşadığı yerler olarak gösteriliyor.
Buradaki insanlar, genellikle sebze tüketiyor. Ancak kırmızı eti tamamen kesmeniz de tavsiye edilmiyor. Çünkü etlerde; demir, protein ve B12 vitamini kaynakları bulunuyor. Haftada 2 kez, abartılı porsiyonlardan uzak ve yağsız şekilde tüketilen kırmızı et, önemli faydaları da yanında getiriyor.