Çiğ etle uğraşırken, her zaman diğer yiyeceklerden tamamen ayrı bir şekilde hazırlandığından emin olun, Çiğ etlerin, diğer yemeklere temas etmesine izin vermeyin. Dikkatli olmazsanız çiğ etteki bakteriler ellerinizden diğer yiyeceklere kolayca geçebilir.
TEPSİLERİ KULLANIN
Çapraz kontaminasyonu (bir maddeden diğerine istenmeyen bakteri aktarımı) önlemek çok önemlidir. Çiğ etler ve diğer yiyecekler için ayrı kesme tahtaları, tabaklar ve mutfak eşyaları kullanın. Etleri taşımak veya baharatlamak için, pek de kullanmadığınız tepsileri tercih edebilirsiniz.
EN AZ ŞÜZDE 60
Izgara yaparken de diğer yiyeceklerin çiğ etlere temas etmesini engellemeye çalışın. Buzdolabında saklarken, ayrı bir bölümde ve güvenli kaplar içerisinde kalsınlar. Çiğ etle temas ettikten hemen sonra ve başka bir şeye dokunmadan önce ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkamanız önerilir. Suya erişiminiz yoksa en az %60 alkol içerikli el dezenfektanı veya alkol bazlı mendiller kullanın.