Ülkemizde liyakatin geldiği nokta gideceği noktanın kalmadığı yerde. Şaşkınlık, üzgünlük ve alışkanlıkla karşılıyoruz. Hepimiz biliyorduk aslında bu durumun böyle olacağını, farklılık gösteremeyeceğini.

Rezalet 2 sezon geçiren Türk futbolu skandallara doymazken o skandalların mimarı Mehmet Büyükekşi çok profesyonelce TFF’deki seçimleri 18 Temmuza erteleyip son derece kötü maçlar çıkarıp ilerlediğimiz ama en iyi maçımızda hakem hataları ve şanssızlıkla elendiğimiz Hollanda mücadelesi sonrası tekrar başkanlığa aday oldu. 

Kimseye bir açıklama yapmadı. Direkt başvurdu ve oldu. Bunu yaparken ise ondan çok farkı olmayan, Özdemir ve Demirören federasyonlarında önemli noktalarda görev alan Servet Yardımcı’nın çekilmesi beni şaşırtmadı.

Servet Yardımcı çok iyi bir insan olabilir, gidin sorun Büyükekşi için de öyle söylüyor tanıyanlar. Mesela İstifa diyerek imza çağrısı yapıp “tarihin en kötü TFF başkanı diyen”  Dursun Özbek’e sorun Büyükekşi’yi. Müthiş insan diyor. Ama başkan olması için imza vermiyor!

Taktik uyguluyor. 

Başlangıçta ayrı, sezon ortası ayrı, şampiyon olunca ayrı taktikin çileği bu imza vermeme. Döngü yeniden başlasın istiyorlar.

Dağıtmayayım.

Servet Yardımcı’nin seçimden çekilmesi kuru 3 paragrafla oldu. 

Ben inanmadım. İnanmıyorumda. Dedim ya senaryo tamamen Büyükekşi’ye “yardımcı” olmak için kurulmuş gibi. 

Fenerbahçe ve Beşiktaş bir güzel kandırıldı, başka aday arayışları olmadı sonunda Servet bey aile kalkanına sığınıp kulüpleri yarı yolda bıraktı.

Bunu öngöremeyen Ali Koç ve Hasan Arat ellerini başının arasına koyup iyice bir düşünsün.  Zaten bu yapının içinde 15 yılı aşkın süre geçirmiş Servet beye inanmak kulüplerin hiç bir hafızası olmadan, şansa yaşamlarını sürdürdüğünün ıspatı değil mi? 

Büyükekşi kesin gidecek diyen Ali başkan daha sezon başlamadan ilk vaadini gerçekleştiremedi! 

Değişirse bu durum ben de yazımı değiştiririm!  Acun Ilıcalı için de aynı sözleri söyleyeyim.  Aziz Yıldırım’ın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anladı galiba Fenerbahçe camiası!

Şimdi bu Mehmet Büyükekşi’ye kim destek veriyor çözebilen var mı?

Cumhurbaşkanımız spora müdahil değilim duruşunda 20 yıldır, Spor Bakanımız Servet Yardımcı’yı aradığı haberlerini yalanladı, milletvekilleri ve belediyeler topyekün reddediyor Büyükekşi’yi desteklediklerini   e peki kim kalıyor geriye?

İlginç bir durum değil mi.

Ben anlamlandıramıyorum, ama şaşkın değilim. 

Böyle olacağını biliyordum ama yok artık diyordum.

FEDERASYONUMSU!

Düşünsenize Euro 2024’te TFF yöneticisi ya da çalışanı KARABORSA’dan bilet satmaya çalıştığı iddiası ile suçlandı ama o TFF başkanı 2 kelime açıklama yapmadı! 

Ofsaytımsılar,

Penaltımsılar,

Hakem toplantıları,

Yetererrrler,

Bırakan hakemlerin itirafları,

Süper Kupa rezaleti yaşatan başkan sıkılmadan yine aday oldu ve rakibide İbrahim Hacıosmanoğlu!

Biz bunu haketmiyoruz demeyeceğim. İnanın sonuna kadar hakediyoruz. 

Kulüplerimizdeki yöneticiler öyle çift manevra yeteneğine sahip şekilde davranıyorlar ki kulüpler birliği toplantısında imza attıkları kağıtları 1 saat sonra inkar edip imza çekiyorlar.

2 senedir şampiyon olan Galatasaray bu sezon henüz başlamadan sosyal medyadaki kanaat önderleriyle Büyükekşi Fenerbahçe’nin adamı diyerek başladı sezona. Onlar değil X takım şampiyon olsa hakemler demek için hazırlık işte bu!

Sonucu şöyle bağlayayım.

Servet Yardımcı’nın çekilmesini sağlıklı ve dürüst bir davranış olarak görmüyorum.

Tam tersine kulüpleri oyalayan, palanlı ve kötücül bir hareket. Kaybedeni ise Fenerbahçe ve Beşiktaş.

Mehmet Büyükekşi ve ekibinin tekrar aday olması ülkece hepimizin suçu ve ayıbı. 

Seçimler ertelenmeli ve Büyükekşi yerine TFF’yi kayyum yönetmeli. Kayyum üyeleri ise Türk değil UEFA’dan olmalı.

Yoksa bu çirkin düzen ve kavgalar sürüp devam edecek.

Spor özgür olursa başarılar daim kalır.