Kanser tarihinin en büyük sırrı ortaya çıktı. Bugün de İlkeli Köşemde yine bilim dünyasında ortaya çıkan yeni bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum.
B17 vitamininin kanseri tedavi ettiği keşfedildi. Fakat ilaç şirketleri bu gerçeği herkesten ilaca bağımlılığın devamını sağlayabilmek için gizliyorlar. Peki B17 vitamini hangi besin maddesinde var. B17 hepinizin bilip kolayca ulaşabileceği kayısı çekirdeğinde bulunur. B17 vitamini Amigdalin-Laetril içerir.
Dünyanın en büyük kitap satıcıları içinde yer alan Amazon’da bir kitap en çok satanlar oldu. Bu kitap ‘Kansersiz Bir Dünya’. Asıl dikkat çekecek nokta ise kitabın ek başlığı ; ‘B17 Vitamininin Hikâyesi’.
Kanser dünyada çok hızla yayılan, erken teşhisin önemli olduğu, çaresinin henüz bulunmadığı, insanlık için ölümcül bir hastalık maalesef. Herkesin en büyük korkulu rüyası bir gün ya kendimizin ya da bir yakınımızın kansere yakalandığını duymaktır. Dünya Sağlık Örgütü her yıl sadece Amerika’da 1.6 milyon yeni kanserli vakasının görüldüğünü bildiriyor. Ancak dikkat çeken vakalardan biri, kanserin özellikle sanayileşme ve ileri teknolojinin artışıyla paralel olarak artması.
Ama bazı ülkelerde buna rağmen kanser prevalansı çok düşük ve artış yok. İsrail ve Pakistan’ın bazı bölgelerinde az görülüyor. ‘Kansersiz Dünya’ kitabının yazarı, sanayileşme ve ileri teknoloji artışıyla fast-food ve işlenmiş gıdaların tüketiminin arttığını, işlenmiş gıdalarda da birçok esansiyel mineral ve vitaminlerin yer almadığını, oysa bunun vücudun savunma sistemi ve hücrenin temel yapısı açısından çok önemli olduğunu söylüyor. Mineral ve vitaminlerin doğal kaynaklardan ve yeterli alınamamasının sanılandan daha ciddi sonuçlar doğurduğunu, skorbüt hastalığının bunun en önemli kanıtı olduğunu yazıyor.
Skorbüt hastalığı, geçen yüzyılda gemicilerde çok yaygın görülen bir hastalıktı. Aşırı iştahsızlık, yorgunluk, bitkinlik, kas erimesi, diş etlerinin geriye çekilmesi, dişlerin dökülmesi ve vücutta yaygın kanamalarla hızla ölüme neden olan hastalık.
Bunun tek nedeni var; C vitamini eksikliği. Gemicilerin aylar süren uzun yolculuklarında gıdalarla yeterli C vitamini alamamasına bağlı ve tek tedavisi C vitamini verilmesi. Buzdolabının kullanımı ve herkesin taze sebze, meyveye ulaşabilmesiyle bu hastalık tarihe karıştı.
Buradan yola çıkarak kanserin de aslında bir vitamin, mineral eksikliği ile olabileceği sonucuna ulaşılıyor. Özellikle İsrail ve Pakistan bölgelerinde kanser rakamlarının çok az olduğu dikkat çekiyor. Araştırmaların dikkat çeken bu yönde yapılması sonucunda bu bölgelerin ortak özellikliğinin bölge insanları tarafından badem, kayısı çekirdeği gibi B17 vitamininden zengin kuruyemişlerin çok tüketildiği gözlenmiş. Sonuç olarak; ‘Kanser aslında B17 vitamini eksikliği mi?’diye bir iddia ortaya atılmış ve bu iddianın uzmanlar tarafından artık sadece bir iddia olmaktan çok ötesi olduğu konuşuluyor. Bu durumda bizler de günlük yeme alışkanlıklarımıza bizlerin ve özellikle çocuklarımızın da ulaşabileceği uygun mutfak masa üstlerine bir kase içinde B17 vitamininden zengin kayısı çekirdeği, badem koymalı, atıştırmalık olarak tüketmemizde fayda olduğu söylenebilir.
İlkeli Söz; Can boğazdan gelir fakat yediğin az ve öz değilse geldiği gibi gidebilir de.